Hogyan legyek boldog?
2018. augusztus 29. írta: Claudia Photography

Hogyan legyek boldog?

0111.jpg

 

Legyél hálás mindenért amid van! Legyél mosolygós és pozitív!

Ne engedd, hogy negatív irányba bárki is befolyásoljon!

Legyél erős és magabiztos!

Tarts ki az álmaid mellett!

 

És ha ez nem menne magadtól, itt vannak a legjobb trénetek, akik segíteni tudnak neked, a boldog élet felé!

Többek közt hallgasd Mea G. nagyszerű mondatait és tanulj tőle!

Itt az ideje, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik emelnek téged!

Legyél boldog minden nap!

 

 

 

HOGYAN LEGYEK BOLDOG?-3 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN

 

BRUTÁLIS IGAZSÁGOK AZ ÉLETRŐL 1. RÉSZ

Boldog akarsz lenni? Ezt kell tenned!
Barbara Berger A boldogság rajtad múlik című könyvében állítja: megtalálta azt a 10 alapelvet, amely a boldogtalanságot okozza.
A tíz alapelv:
1. Fogadd el, ami van!
2. Akard azt, amid van!
3. Légy őszinte önmagadhoz!
4. Vizsgáld meg a történeteidet!
5. Törődj a magad dolgával!
6. Tedd azt, amit szeretsz, és vállad a következményeket!
7. Cselekedj helyesen, és vállald a következményeket!
8. Azzal foglalkozz, ami épp előtted van, és felejtsd el a többit!
9. Tudd, hogy mi micsoda!
10. Tanulj meg túllátni a múlandóságon!

 

Most vizsgáljuk meg közelebbről az 5. pontot. Az írónő szerint: A szenvedés és a boldogtalanság ötödik oka, hogy más emberek dolgával foglalkozol.

 

Hogyan változtass?

-Ha tehát szeretnél boldogan élni, jó, ha megfogadod a következő bölcsességeket:

-Szabadíts fel mindenkit az elmédben!
-Tiszteld minden ember döntési jogát!
-Hagyd, hogy az emberek azt tegyék, amit akarnak (és tapasztalják meg a következményeket).
-Ne függj attól, amit más emberek mondanak vagy tesznek.
-Ne akard birtokolni az embereket vagy a dolgokat.
-Hagyj fel azzal a törekvéseddel, hogy elérd, hogy mások is ugyanazokat a dolgokat szeressék vagy ne szeressék, mint te.

 

Ne üsd az orrod a másik dolgába!

Amikor a saját dolgoddal foglalkozol, önmagadról gondoskodsz,. A saját teredben vagy, arra fókuszálsz, ami benned történik, és ami jó neked. Amikor viszont valaki más dolgával foglalkozol, akkor az ő terében vagy, és magadban vagy hangosan megmondod neki, hogy szerinted mit kellene éreznie, gondolnia és/vagy csinálnia. Amikor ezt teszed, más dolgába ütöd az orrod. Ez pedig egész egyszerűen azt jelenti, hogy betörsz az illető személyes terébe – hacsak ő maga nem kérte a tanácsodat vagy segítségedet.

 

Gondolkodj el egy picit! Ki jár a fejedben ebben a pillanatban? Ki miatt aggódsz? A párod, a szüleid, a barátaid vagy a gyerekeid miatt? És miféle aggodalom, amit érzel? Konkrét és gyakorlatias, mert éppen az illető mellett állsz, ő pedig élet-halál között lebeg, és csak te tudod megmenteni? Vagy önkényesen hatoltál be az illető személyes terébe, és most ítéleteket alkotsz, és tanácsokat osztogatsz – magadban - , amit senki sem kért tőled?

 

Jó embernek lenni = aggódni másokért?

Barbara Berger így folytatja: „Amikor megpróbáltam rájönni, miért töltöttem annyi időt azzal, hogy más emberek dolgával foglalkozzak, arra jutottam, hogy az egésznek ahhoz a téves elképzeléshez van köze, miszerint jó embernek lenni annyi, mint aggódni másokért, gondoskodni róluk. Úgy gondoltam, hogy akkor vagyok szeretetteljes és kedves, ha minden tőlem telhetőt megteszek, hogy másokat boldoggá tegyek. És miközben így okoskodtam, mindig igyekeztem kitalálni, vajon mi jár a párom, a gyerekeim vagy a barátaim fejében. Ma már biztos vagyok benne, hogy az agyukra mentem! Gondolj csak bele, ha más emberek dolgával törődsz, az olyan, mintha azt mondanád, nekik nincs saját elméjük; nem elég intelligensek ahhoz, hogy gondoskodjanak magukról. Ez pedig igencsak sértő."

 

Tovább a cikkre: http://www.blikk.hu/eletmod/boldog-akarsz-lenni-ezt-kell-tenned/mzskdqg

 

Így lehetsz önállóbb, erősebb és boldogabb

 

Ahhoz, hogy önállóbb, erősebb és boldogabb lehess, nincs szükség drága pszichológiai tanácsadásra. Gyakran elég, ha megnyomod az agyad megfelelő gombját. Teszteld a lehetőségeid!

 

Az út a cél: erősítsd a motivációt!

Bikiniképes alakról álmodozol? „Felejtsd el! – javasolja Tony Wrighton brit tanácsadó, a neurolingvisztikai programozás szakértője. – Tudományos kutatások szerint a célok elérésében nem segít, ha túl távoli eredményekre koncentrálsz. Ehelyett sokkal jobb azt elképzelni, hogyan tennéd meg azokat a kisebb lépéseket, melyek segítenek célod elérésében. Például a zumbázás azért jó, mert nemcsak alaposan megmozgatod magad, hanem könnyedén meg is tarthatod vele a súlyodat, vagy az alacsony szénhidráttartalmú ételek fogyasztásával sincs gond, ha egyébként finomak.” Garantáltan 20 százalékkal sikeresebb a módszer, ha belülről fakad az elhatározás, tehát nem egy kívülálló személy tanácsára kell meghozni.

 

Hangulatjavítás: előre programozott öröm

Raktározd el a pozitív érzéseket, és szükség esetén hívd elő őket egyetlen érintéssel. Egészen könnyedén tréningezheted az agyadat arra, hogy ok nélkül boldog legyél. A recept: keress különösen boldog, elégedett és öntudatos pillanatokat az emlékezetedben. Ez lehet pl. az érettségi bizonyítvány kiosztása, az első csók a partnereddel vagy egy vidám pillanat a nyaralásról. Éld át még egyszer az érzést, az a jó, ha minél élénkebb az emlék. Ahhoz, hogy tényleg intenzív legyen, nyomd össze a hüvelyk- és a kisujjad. Ha rosszul érzed magad később, csak megint érintsd össze az ujjaidat, még csak gondolnod sem kell pozitív emlékekre, máris oldottabb lesz a hangulatod. Mitől működik? „Bár furcsán hangzik, az agy nem képes megkülönböztetni a valódi tapasztalatokat, élményeket az elképzeltektől” – meséli Tony Wrighton.

 

Apró gesztus, nagy hatás

Kapcsolatod tartósabbá és jobbá tételéhez nem kell házassági ajánlatot tenni az Eiffel-torony tetején. A virginiai egyetem kutatói kimutatták, hogy az apró, ám szeretetteljes figyelmességek sokkal értékesebb szerelmi bizonyítékok, ráadásul szinte a kisujját sem kell megmozdítania az embernek értük. Tehát: pl. egy kósza simogatás a kedvesed frissen borotvált arcán, egy tökéletesre sütött steak a hosszú, irodában töltött nap után, a kedvenc tévéműsorának észben tartása. „Ha a partner jelét adja annak, hogy megért minket és készen áll tenni értünk valamit, azt biztosan őszinte vonzalomként értékeljük – magyarázza Wrighton. – Az apró gesztusok számítanak!”

 

Légy minden nap erősebb: Tréningezd az önbizalmad!

A vizualitás hatalmas eszköz: naponta egy percig képzeld el magadnak azt a helyzetet, amikor egy problémával találkozva függetlenül és magabiztosan reagálsz – légy minél részletesebb közben. Az úgynevezett ’priming’ kimutathatóan nagyobb önbizalommal ajándékoz meg, ha szükség van rá. Próbáld ki magad gondolatban több helyzetben is.

 

Mosolyogj, mert jobban leszel tőle

Mint tudjuk, a mosoly fokozza a jó hangulatot, akkor is, ha elsőre csak üres frázisnak tűnik. Nemrégiben kutatók alaposan tanulmányozták az arcizmok erejét, és rámutattak, hogy a mosolynak (amit nemcsak a szájnak, hanem a szemeknek is sugározniuk kell!) legalább 15 vagy még inkább 30 másodpercig kell ahhoz tartania, hogy hasson. Napi négy őszinte mosoly jelentősen növeli a boldogságérzetet, állítják a szakértők.

 

Tovább a cikkre: https://www.joy.hu/29337_20_pszichotrukk_-_igy_lehetsz_onallobb_erosebb_es_boldogab

 

 

Útmutató az élethez - Légy boldog!

Néhány javaslat, ami emlékeztet a fontos dolgokra. Az illusztráció és a feliratok Monica Sheehan 'Be Happy - A little book to help you live a happy life' (Légy boldog - Kiskönyv, ami segít, hogy boldogan élj) című könyvéből származik.
30 tipp, hogy megjavítsd önmagad és élete
Ahogy Maria Robinson egyszer mondta:
“Senki sem mehet vissza és nem kezdheti elölről az egészet, de elkezdheti a mai napot és más véget hozhat ki belőle.
Semmi sem lehetne közelebb az igazsághoz. De mielőtt megkezdenénk az átalakulás folyamatát, le kell szoknod azokról a dolgokról, amelyek visszatartanak.

 

 

 

 



 

 

Íme néhány ötlet

Ne menekülj a problémáid elől! Nézz szembe velük! Persze, hogy nem lesz könnyű.

 

 

Egyetlen ember sincs a világon, aki tökéletesen ki tud védeni minden ütést, ami rázúdul. Nem elvárás, hogy azonnal meg tudjuk oldani a problémákat. Nem így terveztek bennünket. Igazából úgy terveztek, hogy megsértődjünk, szomorúak legyünk, megsérüljünk, megbotoljunk és elessünk. Mert ez az egész élet célja – hogy szembenézzünk a problémákkal, tanuljunk, alkalmazkodjunk, és idővel megoldjuk őket. Végső soron ez tesz bennünket azzá, aki vagyunk.

 

Ne hazudj önmagadnak! Bárki mást becsaphatsz a világon, de önmagadat nem tudod. Csak akkor lépünk előre az életben, ha kockáztatunk, és a legkockázatosabb dolog az, amikor megpróbálunk őszinték lenni önmagunkkal szemben. 

Ne szorítsd háttérbe a saját igényeidet! Az a legfájdalmasabb dolog, amikor elveszíted önmagadat, miközben túlzottan szeretsz valakit, és elfelejted, hogy te magad is különleges vagy. Igen, segíts másokon, de segíts önmagadon is! Ha valaha is ott volt az ideje, hogy kövesd a vágyaidat és valami olyat csinálj, ami neked fontos, akkor az a pillanat most van itt.

 

Ne kapaszkodj a múltba! Nem tudod elkezdeni az életed következő fejezetét, amíg az előzőt olvasod újra és újra.

Ne félj hibákat véteni! Ha csinálsz valamit és elrontod, az még mindig legalább tízszer hatékonyabb, mintha nem csinálnál semmit. Minden sikerhez a kudarcokon keresztül vezet az út, és minden kudarc közelebb visz a sikerhez. A végén sokkal jobban fogod bánni azokat a dolgokat, amiket NEM tettél meg, mint amiket megtettél.

 

“A csodát nem kívülről küldik, hanem belülről idézed meg. Aki ezt nem érti, ki van téve annak, hogy amire vár, sohasem jön el.”

 

Ne akard megvásárolni a boldogságot! Sok olyan dolog van, amire vágyunk, és sokba kerülnek. De az igazság az, hogy azok a dolgok, amelyek igazán boldoggá tesznek – a szeretet, a nevetés és a szenvedélyünk végzése – teljesen ingyen vannak.

 

"Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz, akkor csapdába estél. Mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek! De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget!" 

 

Ne légy féltékeny másokra! A féltékenység annak a művészete, hogy valaki más jószerencséjén meditálsz a sajátod helyett. Tedd fel magadnak a kérdést: “Mi az a valami, ami nekem van, és mindenki más akar ?” Gondold végig, mennyi olyanod van, amiért mások imádkoznak vagy áhítoznak!  

 

Hagyd abba a panaszkodást és az önsajnálatot! Az élet okkal küldi a ziccereket – azért, hogy az utadat olyan irányba fordítsa, ami neked való. Lehet, hogy nem látsz vagy értesz meg mindent abban a pillanatban, amikor történik, és lehet, hogy néha kemény lesz. De gondolj vissza azokra a ziccerekre, amiket a múltban kaptál! Gyakran rájössz, hogy végső soron jobb helyre, emberhez, elmeállapothoz vagy helyzethez vezettek. Úgyhogy mosolyogj ! Hadd tudja meg mindenki, hogy ma sokkal erősebb vagy, mint amilyen tegnap voltál és az is leszel!

 

Ne arra koncentrálj, amit nem akarsz, hogy megtörténjen! Koncentrálj arra, amit akarsz, hogy megtörténjen ! Minden nagy sikertörténet előszava a pozitív gondolkodás. ha minden nap azzal a gondolattal ébredsz fel, hogy valami csodálatos fog történni az életedben a mai napon, és jól odafigyelsz, akkor gyakran rájössz, hogy tényleg megtörtént.

Ne légy hálátlan ! Mindegy, hogy milyen jó vagy rossz, minden nap úgy kelj fel, hogy hálás vagy az életedért. Valaki valahol máshol elkeseredetten küzd a sajátjáért. Ahelyett, hogy arra gondolsz, mi az, aminek híján vagy, próbálj arra gondolni, hogy mi az, amid van, és aminek mindenki más híján van!”

 

Tovább a cikkre: http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/12/30-tipp-hogy-megjavitsd-onmagad-es.html

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr2514210413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása