Frissítsd fel a fejbőrödet, radírozd!
2019. január 31. írta: Claudia Photography

Frissítsd fel a fejbőrödet, radírozd!

Eszedbe jutott már, hogy radírozd a fejbőröd? Ugye, hogy nem! :( És persze csodálkozunk, hogy a különböző kenceficék nem hatnak olyan intenzitással a fejbőrünkre és ez miatt a hajkoronánkra sem!

Pedig a legtöbben már nemcsak az arcukat, de egész testüket peelingelik azért, hogy a tápláló arckrémek és testápolók ki tudják maximálisan fejteni jótékony hatásukat!

 

Aki próbálta, az tudja, milyen nagy különbség úgy felkenni egy hidratáló krémet az arcra, hogy előtte le volt radírozva! Ég és föld!

Bizony ezt kell alkalmazni a fejünk búbjával is! Miért is maradna ki?!

 

Ha szeretnéd elsajátítani a fejpeelinget, akkor itt minden hasznos infót megtalálsz!

Próbáld ki és újjászületik a fejbőröd!

 

A saját receptem: 2 kanál só, 1 kanál olivaolaj, 1 kanál sampon.

 

 

Ez történik, ha cukrot adsz a samponodhoz

 

Igen, jól olvastad, cukrot! Lehet, hogy elsőre őrültségnek tűnik így hajat mosni, de állítólag sokkal szebb lesz tőle a loboncod! Hogy miért? Olvass tovább és kiderül!

 

Vajon elég gondosan ápolod a fejbőrödet? Mert bizony, ha egészséges sörényt szeretnél, ezt sem hanyagolhatod el! Gondolj csak bele, az arcápolás is több lépésből áll, ugyanígy a fejbőrödet is tisztítani, hidratálni, sőt még hámlasztani is kell. Dr. Francesca Fusco, egy New York-i bőrgyógyász szerint erre pedig tökéletes eszköz a hagyományos kristálycukor!

 

„Csupán annyi a teendő, hogy egy evőkanálnyi cukrot hozzáadsz a samponodhoz hajmosásnál, ami gyengéden fellazítja és leradírozza a fejbőr felszínét. De persze ne felejtsd el alaposan kiöblíteni a szemcséket” – magyarázta Dr. Fusco a brit Marie Claire-nek. Így sokkal eredményesebben tisztíthatod le a felgyülemlett koszt a fejbőrödről, ami az elhalt hámsejtek eltávolításával új életre kel. Jól hangzik, ugye?

 

Azonban ezt a műveletet, nem szabad túl gyakran végezni a hajadon, ahogy bármely más hámlasztásnál, itt is időt kell hagyni a regereálódásra, különben a fejbőröd nem lesz képes fenntartani a saját, természetes egyensúlyát. A bőrgyógyász ajánlása szerint minden harmadik-ötödik hajmosásnál érdemes beiktatni egy cukros radírozást. Na, te kipróbálod?
 

Tovább a cikkre: https://cosmopolitan.hu/szepseg/2017/01/23/ez-tortenik-ha-cukrot-adsz-a-samponodhoz/

 

 

Mire jó a fejbőrradír?

 

Akármennyire is lépést tartok a szépségügyi újdonságokkal, amikor először hallottam a fejbőrradírról, előjött bennem egy pillanatnyi kétely. Kicsit úgy éreztem, hogy lassan nincs olyan porcikánk, a hajszálaink legvégétől a lábujjkörmeinkig, amelyik ápolására nincs külön, speciális termék. Fejbőrradír? Ne már!

 

Aztán elkezdtem utánanézni ennek a fejbőrradír dolognak, és meglepő módon arra jutottam, hogy nem is butaság ám. Ha jobban belegondolunk, az már régóta nem titok és nem különlegesség, hogy az arcunk és a testünk bőrét időnként illik leradírozni, hogy megszabaduljunk az elöregedett hámsejtektől, és ragyogjon a bőr, valamint, hogy a krémek, testápolók hatóanyagai mélyebbre hatolhassanak a bőrben.

 Ha viszket, akkor lehet, hogy radírozás kell neki.

 

Akkor most nézzük meg mindezt a fejbőr szemszögéből. Az arcunkkal és a testünkkel ellentétben a fejbőrt nem mossuk minden nap, legalábbis nem mindenki mos hajat naponta. Kenegetjük ellenben mindenfélével: szilikonos samponokkal, hajbalzsammal (esetleg olyannal, amit ki sem kell öblíteni), aztán megy rá a hajlakk, a hajhab, a zselé, a száraz sampon, a hajtőemelő, és ki tudja, még hányféle színező vagy formázó termék. És persze a haj és a fejbőr gyönyörűen felszedi városi levegőből rátapadó port, a polleneket, egy-egy meleg napon, vagy edzés közben megtartja az izzadságot. Ezek a cuccok pedig a rendszeres hajmosás ellenére sem jönnek ki teljesen a hajból, lerakódnak, te pedig azt veszed észre, hogy a hajad fénytelen, kezelhetetlen, a fejbőröd pedig nem tud lélegezni, rosszabb esetben pedig zsírosodással, korpával, hajhullással reagál. Nem túl szép kilátások, igaz?

 

No, hát erre van a fejbőrradír. Végülis, ha a hajjal nem fedett testrészeinknek kell időnként a radírozás, akkor a fentiek fényében a fejbőrnek fokozottan kijár, nem? Régebben is voltak olyan tisztító samponok, amelyek leszedték a hajról és a fejbőrről a mindenféle lerakódásokat, de ezek általában durván szárítottak. A fejbőrradír ezzel szemben kímélő. Van a választékban pici szemcséket tartalmazó (ha lehet, olyat válassz, amelyekben természetes szemcsék vannak, a műanyagok ugyanis csúnyán károsítják a környezetet), de olyan is, amelyben a kémiai peelingek elvén enyhe gyümölcssavak oldják fel a nemkívánatos lerakódásokat. A használata nem különösebben bonyolult, egyszerűen csak át kell masszírozni egy kevés radírral a vizes fejbőrt (fejmasszázs, nyami) , külön figyelmet fordítva az esetlen viszkető részekre, majd folytatni a hajmosást. A rendszeres radírozástól pedig a fejbőr felfrissül, szó szerint fellélegzik, a haj fényesebb, könnyedebb lesz. Nem utolsó sorban pedig a samponok gyógyító hatóanyagai is erőteljesebben, a fejbőr mélyebb rétegeiben fejtik ki a hatásukat.

 

Én a The Body Shop Fuji Green Tea fejbőrradírt próbáltam ki, és őszintén szólva teljesen elégedett voltam vele. A nagy nyári melegben jól esett a fejbőrradír mentoltartalma, és az enyhén dörzsölő sókristályok, a termékcsalád friss illatát pedig már régóta szeretem. Kifejezetten jó érzést adott, úgyhogy nálam egy perc alatt beépült a szépségrutinba.

 

Tovább a cikkre: http://zoldsalata.hu/2017/08/mire-jo-a-fejborradir/

 

 

Fuji Green Tea fejbőrradír

 

 

 

Fuji Green Tea frissítő és tisztító fejbőrradírunk igazán mesés élménnyé teszi a hajmosást! Használd minden második vagy harmadik hajmosásnál sampon helyet a makulátlanul tiszta és szép fejbőr haj érdekében. Japán zöld tea levelekkel, mentollal, etióp mézzel és sókristályokkal tisztítja és radírozza a fejbőrt. Nedves hajon úgy habzik mint bármilyen sampon, de intenzíven tisztítja és frissíti a fejbőrt és a hajat is. Egészséges fényt ad a hajnak.

 

-Intenzíven tisztít, radíroz és frissít

-Makulátlanul tisztává, ragyogóvá és puhává teszi a hajat, megemeli a hajtöveket

-Japán zöld tea levelekkel, mentollal és Közösségi Kereskedelmi etióp mézzel gazdagítva

-szilikonmentes formula

 

Használd minden második vagy harmadik hajmosásnál sampon helyett. Masszírozd nedves hajadba és fejbőrödbe majd alaposan öblítsd ki! A legjobb hatás elérése érdekében használd együtt a Fuij Green Tea hajbalzsammal!

 

Itt vásárolgatod meg: https://the-body-shop.hu/fuji-green-tea-fejborradir

 

 

Bőrradírral frissítsd a fejbőrödet - a hajad hálás lesz érte!

 

Próbáltátok már a fejbőrradírt? Még nem? Pedig nagyon frissítő érzés, ráadásul könnyedén megszabadul a fejbőrünk a sok lerakódott szennyeződéstől!

 

Kattints a linke és nézd meg a videót, melyben Nóri megmutatja az ő házi fejbőrradírját: http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20141006-hogyan-legyek-jo-no-borradirral-frissitheted-a-fejborodet-hogy-egeszseges-legyen.html

 

 

A só másképpen

 

Egyre inkább tudatosul bennünk, hogy nem egészséges, ha ételeinkbe sok sót teszünk. Ám ha az ízekről némiképp le is kell mondanunk, a sótól nem kell végérvényesen búcsút vennünk. Másképpen is hasznosíthatjuk. A természetes szépségápolás híveinek például már régóta kedves alapanyaga a só.

 

Radírozza egészségesre!

Ha korpás, zsíros a fejbőre, vagy hajhullással küzd, akkor próbálja ki a fejbőrradírozást! A fejbőrön felhalmozódott elhalt hámsejtek nem hagyják lélegezni a fejbőrt, ezért érdemes havonta egyszer eltávolítani őket. Ideális erre egy 14 gyógynövényből álló mikroszemcsés, speciális fejbőrradír, amellyel 20 percig kell masszírozni a fejet. Előnye, hogy így könnyebben eltűnik a fejbőr gyulladásából származó korpa. A hajmosással a hajnövekedést serkentő szerek is jobban beszívódnak a fejbőrbe. Ne feledje, gomba okozta korpásodásra nem jó ez az eljárás.

 

Tovább a cikkre: https://archivum.ujszo.com/cimkek/egeszsegunkre/2005/07/16/a-so-maskeppen

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr114600396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása