Hogyan készíts egészséges és laktató reggelit?
2019. január 08. írta: Claudia Photography

Hogyan készíts egészséges és laktató reggelit?

Induljon minden nap sok energiával energiával!

Hogy hogyan érhetjük el ezt?

Nem mással mint finom, laktató és egészséges reggelikkel.

Itt mindenki megtalálja a fogára valót :).

Reggelizz minden nap!!!!!

 

 

 

 

Egészséges és laktató reggeli

Eszter Gottschall

 

Gyümölccsel, zöldséggel:  gyors és egészséges reggeli

Francia reggeli – tojások kosárban gazdagon 
 

A kép alapján talán bonyolultnak tűnhet, pedig ez csupán egy különlegesen elkészített lágy tojás. Nem főzni kell, hanem sütőben sütni, a vele összesült hozzávalóktól lesz igazán érdekes és különleges.

A receptért kattints ide.

 

Aszalt gyümölcsös joghurt, mézes pirított magokkal 

 

Egy jó joghurt nem ismeretlen reggeli számunkra, de ha van rá lehetőségünk, akkor inkább készítsünk mi magunk egy, a boltinál gazdagabb változatot belőle. Így legalább azt is tudjuk majd pontosan, mi kerül bele, és teljesen a saját ízvilágunkra formálhatjuk.

A receptért kattints ide.

 

Tovább a cikkre. https://www.nlcafe.hu/gasztro/20150113/15-egyszeru-es-gyors-recept-reggelire/

 

 

EGÉSZSÉGES ÉS FINOM REGGELI ÖTLETEK

 

Finom, egyszerű és egészséges reggeli? Mutatok párat a kedvenceim közül ebben a videóban!

RECEPTEK:

♥ Mogyoróvajas zabsüti a sütőből ♥

1 érett banán 1 tojás 50 g zabpehely fél tk. sütőpor 1 ek. mogyoróvaj 200 fokon 20 percig sütni.

♥ Gyors zabkása mangóval ♥

40 g zabpehely 250 ml tej fél mangó Egy percre a mikróba, majd megkeverni, újra 1 perc, amíg el nem készül.

♥ Granola & Joghurt Gyümölccsel ♥

granola kwark (vagy görögjoghurt) áfonya méz (ízlés szerint)

♥ Tortilla tojással, és spenóttal ♥

eljes kiörlésű tortillalap tojás spenót egyéb zöldségek (póréhagyma, paradicsom stb.) esetleg tejföl, kwark, görögjoghurt

 

 

Egészséges és finom reggeli

 

Nekünk nincs reggel, egy jó reggeli nélkül. Most pedig megmutatjuk, hogy lehet valami egyszerre egészséges, tápláló és nagyon finom: lesz itt egy ikonikus Street Kitchen reggeli, a zabkása, egy nagyon áfonyás zabpalacsinta és egy gyönyörű, réteges chia puding is. Próbáljátok ki őket, mert garantáltan jobban indul velük a nap!

 

Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal

 

 

 

A palacsinta az egyik legjobb reggeli: ez itt most egy zablisztből készült verzió, ami szintén nagyon finom! Főleg ha leöntitek a jó kis kókuszos joghurttal, hmm. 

Hozzávalók (2 főre):

A zabpalacsinához:

  • 100 g zabpehely (vagy zabliszt)

  • 240 g natúr joghurt

  • 1 tojás

  • 1,5 ek juharszirup

  • 1 tk sütőport

  • 1 tk vaníliakivonat

  • 1 ek kókuszzsír

  • 250 g áfonya

  • 2 ek kókuszchips

  • 1 tk chia mag

  • pár szem eper

A házi kókuszos joghurthoz:

  • 200 ml görög joghurt

  • 2 ek kókuszreszelék

  • 2 ek sűrű kókusztej (lehetőleg light)

  • 2 ek juharszirup

A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk. Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.

 

Tovább a cikkre: https://streetkitchen.hu/receptek/3_egeszseges_es_szuper_finom_reggeli/

 

 

3 finom reggeli 5 perc alatt -Viszkok Fruzsi

 

A mai videóban megmutatom nektek, hogy én szoktam elkészíteni a három kedvenc reggelimet. Szuper gyors, és nagyon finom, remélem ki fogjátok őket próbálni Ti is. :) Nektek mi a kedvenc reggelitek?

 

 

Tápláló reggeli recept, hogy jól induljon a napod!

 

Teljesértékű reggeli az egészséges étkezés alapköve.

 

Az egészséges étkezés a legfontosabb dolog, amire érdemes odafigyelnünk. Ha reggeliről beszélünk, eszedbe juthatnak olyan közhelyek, amelyek elcsépelten hangozhatnak, és arról szólnak, hogy mennyire fontos a reggeli táplálkozás.

Valójában mi is lehet ennek az alapja és mennyi igaz mind ebből?

A szervezetünk alvás közben regenerációt végez, vagy is ténylegesen pihen a test és lelassul az anyagcsere folyamat. Egy felnőtt számára lesarkítva 7 óra alvásra minimum szükség van. Ez idő alatt, a szervezetünk nem kap tápanyag és víz utánpótlást.
Ébredéskor a testünk, biológiai óránk alapján is tudja, hogy egy hosszan tartó ébrenléti állapot fog következni, amely során 100%-on kell működnie. Ennek fényében szervezetünknek tápanyagra „üzemanyagra” van szüksége, az optimális működéshez. Leghamarabb reggel tudjuk pótolni mindazt, amit az este során a szervezetünk felhasznált, és amire szükségünk lesz a nap folyamán. Így ténylegesen szó szerint véve is állíthatjuk, hogy a közhelyeknek van alapja és a „reggeli a legfontosabb étkezés”.

Egy pillanatra tekintsünk el a fitnesztől és az egészséges életmódtól és vegyük szemügyre pár nemzet étkezési szokásait. Elsőnek talán az „angol reggeli” vagy az „amerikai palacsinta” juthatott sokak eszébe.

 

Ezek tipikusan magas kalória tartalmú, nehéz ételek, amelyekben sok a koleszterin és a szénhidrátot tartalmaznak. Kevesen tudják de, az angol reggeli múltja az iparosodás korából származik, amikor a bányászok napi 10-14 órát dolgoztak a mélyben és kemény fizikai munkát végeztek. Akkoriban, ilyen életmód mellett szükség is volt a magas kalória tartalmú reggelire, ami elég energiát adhatott.

A XXI. századra, a leginkább szellemi- vagy könnyű fizikai munkát végzők számára nem indokolt ilyen méretű kalória bevitel, de a lényeg nem változott: a reggeli tápanyagbevitelre szükség van.

Szeretnék megosztani veled két kiváló reggeli variációt, amit rendszeresen fogyasztok.
Fontos megjegyezni, jó minőségű elnyújtott felszívódású szénhidrátra és gyorsan felszívódó fehérjére van szükség reggeli során.
Kérlek, ne kínozd magad hiába, ugyan is diéta alatt is szükség van a reggeli szénhidrát bevitelre, így ha a szénhidrátokon szeretnétek spórolni, ne ilyenkor tegyétek.

Megunhatatlan kedvencem a tojás, leginkább rántotta formájában. Viszonylag gyorsan elkészíthető, finom, magas fehérje tartalmú és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel teljes értékű reggeli.

Hátránya, hogy macerás tud lenni az elkészítése, és csak frissen az igazi.
Továbbá magas a koleszterin tartalma, amit egyszerűen úgy tudsz csökkenteni, hogy nem minden tojás sárgáját használod fel. Nálam a 3 db tojásból készült rántotta a megszokott, és csak egy tojássárgáját keverem bele. 3 tojás egy sárgájával + egy szelet barna kenyér:
kcal: 311 / fehérje: 29,6 g / szénhidrát: 28,5g / zsír: 2,9g

 

Tovább a cikkre: https://peakshop.hu/man/reggeli-otletek/

 

 

4 egyszerű és finom reggeli | Viki's inspirations

 

Melyik reggelit szeretnétek ti is kipróbálni? :)

 

Gyors Reggeli Ötletek | Vissza A Suliba | AvianaRahl

 

Reggelizzünk együtt. Nagyon élvezem az ilyen videók elkészítését, könnyedén jönnek a szavak is hozzá. Lehet, hogy egy rejtett Nigella Lawson vagyok?

 

 

Egészséges reggeli receptek

 A legfontosabb étkezésünk a reggeli, nem mindegy tehát, hogy mivel próbáljuk energiával feltölteni a szervezetünket! Együnk reggelire tartalmas és finom, de egészséges ételeket!

 

Kókusz-joghurtos gyümölcstál: Ha szeretjük a joghurtot, de nehezen emésztjük meg, a kókusz-joghurt ideális választás. Keverjünk a joghurtba gyümölcsöket, almát, epret, banánt, a bennük található vitaminok és ásványi anyagok hosszantartó energiával látják el a szervezetünket.

Magvas finomtál: Tejhez, vagy joghurthoz keverjünk napraforgót, diót és lenmagot, ízlés szerint össze is turmixolhatjuk a keveréket, hogy krémesebb állaga legyen. Ez a reggeli kiváló hatással van a bőrre és a májra, esszenciális zsírsavakban gazdag táplálékként nemcsak finom, de egészséges napindító fogás.

Almás, mézes müzlitál: Tegyünk egy tál tejbe reszelt almát, müzlit, mézet, ízesítsük fahéjjal és vaníliával. Ha sűrűbben szeretjük, ne tejbe, hanem joghurtba tegyük bele a hozzávalókat. Tápanyagban gazdag reggeli, megfelelő energiát biztosít a nap elindításához.

 

Tovább a cikkre. https://www.everydayme.hu/otthon/sutes-fozes/cikk/egeszseges-reggeli-receptek

 

  

3 Gyors és Egyszerű Reggeli - INSPIRACIOK.HU

Csorba Anita

 

Sziasztok! Húúú, most csorogni fog a nyálatok szerintem :) , annyira szuper finomságokat mutatok ma Nektek! Elhoztam a kedvenc és villámgyors reggeli receptjeimet, próbáljátok ki már a mostani hétvégén, vagy a jövő héten. Ha finom lett, írjátok meg nekem. Bocsánat a hanghibákért, sajnos jelenleg küzdök a hangrögzítő eszközömmel, de keresem a megoldást... Szép napot!

 

 

3 Gyors és Finom Reggeli 10 perc alatt | Viszkok Fruzsi

 

 

3 Gyors és Finom Reggeli 10 perc alatt - Ma bemutatom nektek a 3 kedvenc szuper gyorsan elkészíthető, nagyon fincsi reggelimet. Ti mivel indítjátok a napot? :)

 

 

Gyors Reggeli Ötletek - Szendvicsek | AvianaRahl

 

 

A mai videóban pár szendvics ötletet hoztam Nektek és elsősorban vega tippekkel készültem, mert igen...még mindig nem eszem húst! ^^

 

 

Finom "reggelik" nem csak reggelire | fatimapanka

 

 

A mai videóban a három kedvenc reggelinek titulálható ételemet mutatom meg nektek. Én ezeket általában vacsorára vagy desszertként fogyasztom, de soha nem iktatnám ki az étrendemből csak azért, mert a "reggeli" kategóriába esnek. :)

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr8714547402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása