Hogyan lesz egy óvodai fotózás profi?
2019. március 04. írta: Claudia Photography

Hogyan lesz egy óvodai fotózás profi?

 

Vessünk véget a sablonszerű, régimódi ovi fotóknak!

 

Legyen ez a nap a gyerekeké, érezzék jól magukat és szülessenek róluk olyan képek, amit büszkén mutogatnak szüleik!

 

 

Sajnos a fotósok többsége futószalagszerűen fényképezi a kis ovisokat. Gondoljunk csak bele, hogy feszeng az a gyermek abban a pár percben,  mert több nem jut rá. A végeredményen pedig ne csodálkozzunk, mivel ezzel a technikával egy sablonos, élettelen arckifejezésű, testtartású fotó tud csak születni!

 

Én, mint művész nem értem, hogy lehet valami ennyire idejétmúlt, ódivatú és amatőr. És itt kérek elnézést minden „fotós“ társamtól és akinek nem inge, ne vegye magára, de valakinek ki kell mondania! Egy művész attól művész ha felzárkózik, tanul és fejlődik folyamatosan!

 

És ha a pár perces, stresszes fotózás nem lenne elég, akkor még plusz hibának tartom azokat az ízléstelen háttereket, amiket a kisgyerekek mögé raknak és persze mindenki azt az egy macit szorongatja.

Épp ezek miatt sok szülő nem túl nagy örömmel veszi igénybe ezt a szolgáltatást, csakhogy ez szinte elvárás az intézményeknél. Ezeket a képeket nem mutogatják nagy örömmel a családnak, barátoknak. Tehát pénzkidobás is egyben a gyermek rossz tapasztalata mellett!

 

A képek utómunkáiról meg ne is beszéljünk, mert egyáltalán nincs! És itt nem a kisgyerek arcának a retusálásáról beszélek, mert természetesen nem kell, de kisebb bőrhibákat, sebeket, el kell tüntetni, profi módon, tehát nem úgy, hogy el van homályosítva. És például előfordult olyan is, hogy a szép kis ruhácskára valami folt került. Nálam ezért sem kell izgulni, mert ezt is utómunkával el lehet tüntetni.

 

Egy szó mint száz, sajnos nagyon elfajultak az óvodákban, iskolákban rendezett fotózások. Ezért kérek minden fotós kollégámat, hogy próbáljon felzárkózni és nem csak kattingatásból élni, mert ezek a kis életek a jövő! Becsüljük meg Őket, okozzunk Nekik és családjaiknak is nagy örömöt. Áldozzunk időt és energiát! Több nem is kell! Fogjunk össze és készítsünk jó minőségű, modern képeket minden kisgyermekről! Megéri!!! :)

 

Én megpróbálok minél ötletesebb, modern, profi minőségű ovi fotókat készíteni, ami természetesen nagyon sok időt vesz igénybe, mivel egy profi kép, nem tud elkészülni egy-két perc alatt. Egy 30 fős csoport, nekem két teljes napomba kerül, gyermekekre átlagosan 15-20 perc jut, de ez változó, mert ha fél és leblokkol akkor játszva megvárjuk amíg együtt tudok működni vele!

 

Van idő többféle, természetes beállításra és spontán pillanatok megörökítésére is. Lehetőség van még többszöri átöltözésre,  frizurára kislányok esetében.

 

Kérésre nagyon szívesen készítek szülővel is képeket.

 

A fotózás az óvoda által biztosított helyiségben, illetve az óvoda udvarán készülnek a megrendeléstől és időtől függően! Fontos, hogy ne legyenek zavaró körülmények. Egyszerre csak egy gyermekkel tudjak foglalkozni, mert sokkal könnyebben nyílnak meg így, mintsem úgy, hogy még 15 gyerek futkos és hangoskodik körülötte.

 

Ha a fotók elkészültek, akkor ahogy már említettem jöhet az utómunka ami kb. 2-3 hetet/óvoda vesz igénybe, mire ténylegesen magazin minőségű lesz a fotó.

A benti, úgymond stúdió fotók esetében, van lehetőség arra, hogy egyedi, digitális hátterek kerüljenek a gyermekek mögé. Természetesen mindenkinél más más, figyelembe véve még azt is, hogy mit igényel egy kislány és mi tetszene egy kisfiúnak, de ezen kívül még a ruhájának színeire is tekintettel vagyok, hogy összhangba legyen minden. De ez mellett csodás, ötletes, modern, egyedi hátterekkel, berendezéssel is készülök.

 

Az így elkészült képekből rendelni lehet egyedi fényképes ajándéktárgyakat (hógömb, kulcstartó, toll, hűtőmágnes) naptárt, vászonképet, Anyák napi, Karácsonyi, Húsvéti lapokat vagy egy elképesztő szép Tablót a kis ballagókkal.

Bármi kérdésed lenne, bizalommal fordulj hozzám a mateclaudia.photography@gmail.com email címen!

 

De itt most be is fejezem, beszéljenek helyettem a kis ovisok fotói!

 

 

Köszönöm, hogy megnézted munkáimat és további szép napot kívánok a kedves Szülőknek, Óvodáknak és Gyermekeknek!

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr9814667897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása