7 egyszerű módszer az egészséges hajkoronáért
2017. május 24. írta: Claudia Photography

7 egyszerű módszer az egészséges hajkoronáért

Én személy szerint nagyon szeretem a natúr kozmetikumokat használni.
Hosszú hajam szinte szomjazik egy tápláló hajpakolásért.
Ilyenkor én egy tápláló, olajos pakolást szoktam alkalmazni.

A legtöbb esetben olivaolajat és napraforgó olajat használok, de van, hogy kreatívabb vagyok, ilyenkor több féle olajat és más hozzávalót keverek össze elixírként.

Írok pár példát, amiket rendszeresen alkalmazok:

1. Olivaolaj, argánolaj, ricinusolaj, kókuszolaj
2. Olivaolaj, tojás
3. Kókuszolaj, Jojoba
4. Méz, Kókuszolaj, napraforgó olaj
5. Oivaolaj, aloe vera, ricinusolaj
6. Kakaóvaj, napraforgó olaj
7. Kókuszolaj, aloe vera, méz

Használat:
A pakolást vigyed fel a száraz hajra, tekerd körbe fóliával, arra egy törölközőt ami melegen tartja és hagyd rajta 2-3 órát hatni. Azután mosd meg a hajad a szokásos módon. Alkalmazd legalább hetente egyszer.

És, hogy minél könnyebben össze tudd rakni a legjobb pakolást, ismerd meg a hozzávalókat közelebbről:
Először is a napraforgó olajat, mivel tuti, hogy nem hitted volna jótékony hatásait!



A napraforgó olaj bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 21 pontban

Mivel ez az egyik legtáplálóbb olaj, mind a fogyasztása, mind a külső használata ajánlott. A napraforgó olaj egyik fő összetevője a lenolajsav. Ezenkívül olaj- és palmitinsavat, valamint lecitint, karotinoidokat, tokoferolt és jelentős mennyiségű A-, D-, és E-vitamint tartalmaz.
A napraforgómag és –olaj

Alapvetően kétféle napraforgómag van: a csemege napraforgómag és a nem olajos napraforgómag. Míg az előbbi ehető és olajat vonnak ki belőle, addig az utóbbit állatok takarmányozásához használják, és nem alkalmas emberi fogyasztásra. A napraforgó olajat a fekete magokból nyerik ki.

Leggyakrabban főzéshez használják, illetve bőrápoló tulajdonságai miatt a kozmetikai ipar is kedveli.

A napraforgó olaj borostyánszínű, valamint enyhe, kellemes ízű, a finomított olaj pedig halványsárga színű. Mivel rendkívül könnyed olaj és magas a többszörösen telítetlen zsírtartalma, a napraforgó olajat gyakran szívesebben használják főzéshez a repce-, kukorica és olívaolajnál. Mivel kiváló nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik és hosszú a szavatossági ideje, ideális kozmetikai hozzávaló.

A napraforgóolaj hajra gyakorolt jótékony hatása

Csak úgy, mint a bőrt, a napraforgóolaj a hajat is hidratálja. Nagy mennyiségben tartalmaz tápanyagokat és antioxidánsokat, amelyek a létfontosságú zsírsavakkal együtt rendkívül jó hatással vannak a hajra.

1. Könnyed szerkezetének és enyhe illatának köszönhetően a napraforgóolaj lágyítja a hajat és szép ragyogást ad neki. A napraforgómag-olajjal kontrollálható a göndör haj, valamint kezelhető a száraz és károsodott haj is, így az könnyebben kezelhető lesz. Ez a sokféleképpen felhasználható olaj segít abban, hogy a haj szép maradjon, és természetes kondicionálóként is használható. A legjobb hatás elérése érdekében vigye fel és masszírozza a fejbőrébe a napraforgó olajat hetente egyszer.

2. Mivel rendkívül könnyű, a napraforgóolaj segít a zsíros haj kondicionálásában. Táplálja a hajat és megakadályozza a haj töredezését.

3. A napraforgóolaj fontos forrása a gamma-alfa linolén savnak (GLA), amely megakadályozza a hajszálak elvékonyodását. Hatékonyan kezelhető vele a hajhullás, a kopaszodás és a foltos hajhullás is.

forrás:
https://drtihanyi.com/termeszetes-gyogymod/a-napraforgo-olaj-borre-hajra-es-egeszsegre-gyakorolt-jotekony-hatasa-21-pontban

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5412538079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása