Kíváncsi vagy '90 Topmodellek gyerekkori képeire?
2019. január 31. írta: Claudia Photography

Kíváncsi vagy '90 Topmodellek gyerekkori képeire?

Az 1990-es évek voltak a modellek paradicsoma!

Sok szupermodell a mai napig modellkedik a legnagyobb divatházaknak.

Most nézzük meg, milyenek voltak modell éveik kezdetén és milyenek voltak egész kisgyerekként.

Tündéri fotók kerültek elő a világ legszebb topmodelljeiről!

 

 

Claudia Schiffer

 

 

Claudia Schiffer (Rheinberg, 1970. augusztus 25. –) német színésznő, modell. Christy Turlingtonnal, Cindy Crawforddal Linda Evangelistával és Naomi Campbell-lel együtt azon kevés szupermodellek közé sorolják, aki megváltoztatta az 1980-as évek végén és 1990-es évek elején a divatot.

1987-ben, 17 évesen egy diszkóban felfedezte és szerződést ajánlott neki a Metropolitan divatügynökség vezetője. Az 1990-es évek elején a Guess reklámkampányában szerepelt, majd a Revlon reklámarca lett. 1993-ban ismerkedett meg David Copperfield-del, akivel 1999-ben szakított. Szakításuk után Tim Jefferies-zel kezdett kapcsolatot. 1995-ben a Fashion Cafe résztulajdonosa lett Christy Turlington, Naomi Campbell és Elle MacPherson mellett.

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Claudia_Schiffer

 

 

Cindy Crawford

 

 

Cindy Crawford, eredetileg Cinthia Ann Crawford (DeKalb, Illinois, 1966. február 20. –) szupermodell, színésznő, üzletasszony. A Pepsi reklámarca, védjegye az ajka fölött látható anyajegy. Christy Turlingtonnal, Claudia Schifferrel, Linda Evangelistával és Naomi Campbell-lel együtt azon kevés szupermodellek közé sorolják, aki megváltoztatta az 1980-as évek végén és 1990-es évek elején a divatot.

Cynthia Ann Crawford az Illinois állambeli DeKalb városában született. Jennifer Moluf és John Crawford lánya, három testvére van.

Nagyon fiatalon 16 éves korában fedezte fel egy fényképész, ahogy a kukoricaföldeken dolgozott. A fotónak jó visszhangja volt és Cindy úgy döntött, hogy modellként dolgozik tovább. Két éven át az Elite Modellügynökségnél dolgozott Chicagóban. Mivel okos is volt nemcsak szép, ezért a modellkedést félbehagyva vegyészetet tanult ösztöndíjjal a Northwestern University-n. Már a középiskolában is nagyon jól tanult, az egyetemen is jó eredményeket ért el, mégsem foglalkozott sokáig a mérnöki diploma megszerzésével. Ismét a modellkedést választotta és otthagyta az egyetemet. Modellkarrierjében fontos tényező lett Victor Skrebneski fotós Chicagóban aki nagy sikerű képeket készített róla. Az igazi karriert New Yorkban indította el számára 1986-ban. Cindy arcán a kis anyajeggyel különlegesnek számított. Hamarosan a legkeresettebb modell lett az USA-ban. Két éven belül a legnagyobb divattervezők dolgoztatták, divatmagazinok címlapjain pózolt. Az első igazi szupermodellek elit csoportjába tartozott Naomi Campbell-lel, Claudia Schiffer-rel és Linda Evangelistával együtt. Szerepléseiért csillagászati összegeket kapott.

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Cindy_Crawford

 

 

Naomi Campbell

 

 

Naomi Elaine Campbell (Streatham, London, 1970. május 22.) brit modell. Röviddel felfedezése után, 15 éves korában kivívta helyét a késő 1980-as, kora 1990-es évek három legjellegzetesebb modellje között, illetve ő volt egyike azon hat modellnek, akiket a korabeli divatvilág szupermodellként tartott számon.

Campbell első nyilvános szereplésére 1978-ban, hétéves korában került sor egy videoklipben, ami Bob Marley "Is This Love" című dalához készült. Tizenkét évesen a Culture Club "I'll Tumble 4 Ya" című dalához forgatott videóban sztepptáncolt. 1986-ban - még az Italia Conti Színművészeti Akadémia növendékeként - épp a Covent Gardenben nézelődött, amikor felfedezte a Synchro modellügynökség feje, Beth Boldt. Karrierje hamar beindult - áprilisban, éppen tizenhatodik születésnapja előtt már a brit Elle magazin címlapján szerepelt

Az elkövetkező évek során Campbell sikere rohamosan nőtt: olyan divattervezők bemutatóin rótta a kifutót, mint Gianni Versace, Azzedine Alaia és Isaac Mizrahi. Számos fotós kaphatta lencsevégre, többek között Peter Lindbergh, Herb Ritts és Bruce Weber is. A '80-as évek végén Campbell Christy Turlingtonnal és Linda Evangelistával alkotta a "Szentháromságként" ismert triót, mivel ők hárman koruk legkeresettebb modelljeivé váltak.

Amikor később Campbell diszkriminációval szembesült, barátaitól kapott segítséget; Turlington és Evangelista közölte a Dolce & Gabbana divatcéggel: "Ha Naomit nem alkalmazzátok, akkor minket sem fogtok!" 1987 decemberében szerepelt a brit Vogue divatlap címlapján, ami mérföldkőnek számított, hiszen ő volt a magazin első fekete címlaplánya 1966 óta. 1988 augusztusában ő lehetett az első fekete bőrű modell, aki megjelent a francia Vogue címlapján, mivel barátja, mentora és divattervezője, Yves St. Laurent megfenyegette a magazint - közölte, hogy visszavonja közreműködését a lapnál, ha az továbbra is visszautasítja a fekete címlapmodelleket. Az ezt követő évben Naomi megjelent az amerikai Vogue címlapján. Ekkor nyerhette el először fekete modell a szeptemberi szám főszerepét, mely köztudottan az év egyik legnagyobb eladott példányszámot produkáló és legfontosabb száma

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Naomi_Campbell

 

 

Heidi Klum

 

 

Heidi Klum (Bergisch Gladbach, 1973. június 1. –) német szupermodell, műsorvezető, színésznő, énekesnő, divattervező, televíziós producer.

Heidi Klum 1973. június 1-jén született egy német kisvárosban, Bergisch Gladbach-ban. Heidi elhivatottságot érzett arra, hogy modell legyen, hiszen apja, Günther, egy kozmetikai cégnél dolgozott, anyja, Erna, pedig fodrász volt, így már fiatal korától kezdve a szépségipar közelében élt.

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Heidi_Klum

 

 

Kate Moss

 

 

Kate Moss (eredeti neve: Katherine Ann Moss) (London, 1974. január 16.) angol szupermodell.

1974. január 16-án született Londonban. Szülei 1987-ben elváltak. 1988-ban Sarah Doukas, a Storm Modellügynökség alapítója fedezte fel 14 évesen a JFK Airportnál New York Cityben. 1989-ben készített egy fekete-fehér fotósorozatot a The Face magazin részére Corinne Day The Third Summer of Love címen, amiket Melanie Ward tervezett.

Kate nem volt egy tipikus szupermodell, nem volt se magas, nem volt tökéletes arca, se tökéletes az alakja. 1990-ben kijelentették, hogy ő a szupermodellek ellentéte. De ettől volt tökéletes, hogy nem hasonlított senkire, egyedi arcát az egész világ szerette.

 

 

Milla Jovovich

 

 

Milla Jovovich (Milla Jovovich; Milica Jovović) (Kijev, Szovjetunió, 1975. december 17. –) orosz-szerb származású[1] amerikai színésznő, modell, énekesnő, dalszövegíró, divattervező. Angolul, franciául, oroszul és szerbül beszél.

Édesanyja Galina Loginova orosz színésznő, édesapja Borgi Jovovich szerb orvos. 1981-ben, Milla és családja elhagyta a Szovjetuniót, és Londonba költözött.

Gyermekkorát az angol fővárosban, ahol apja dolgozott, és Oroszországban, ahol édesanyja élt, töltötte. Családja hamarosan Kaliforniába költözött, ahol Milla megtapasztalhatta az amerikai életformát.

Gyermekorvos apja és színésznő anyja nem sokkal később elváltak. 1988-ban, apja és egy argentin asszony kapcsolatából megszületett féltestvére, Marco.

Kilencévesen kezdett el színészkedni, majd 11 éves korában modellkedni. Az első címlapfotója az olasz Lei divatlapnál volt. Az első évben 15 divatlap címoldalán jelent meg fotója. A modellkedés mellett folytatta a tanulást. Tanulmányait az Excelsior High School-ban végezte. Nagyon fontos volt számára a műveltség. Első filmje az 1988-ban bemutatott Two Moon Junction volt.

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Milla_Jovovich

 

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr1514600430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása