Fogyjunk le sütőtökkel!
2018. október 16. írta: Claudia Photography

Fogyjunk le sütőtökkel!

Az ősz egyik legnagyobb adománya, hogy sütőtököt süthetünk, aminek már az illata is mennyei. Nem is hinnénk, hogy van olyan finomság ami még az alakunkra is jó hatással van!

Íme néhány tipp, praktika és persze finom recept, hogy fogyhatunk, vagy őrizhetjük meg az alakunkat és milyen hatással van pl. az emésztésünkre vagy, hogy szépíti meg a bőrünket a sütőtök!

 

 

Kisöpri a bélrendszert, segíti a fogyást: így használd a sütőtököt

18587511_1144961_a95cc4528c457c7af6975b2076d0bb4a_wm.jpg

Egy tucat szuper receptet mutatunk sütőtökből, ami támogatja a diétádat, laktat, finom, ráadásul egészséges.

 

Sütőtökös receptek fogyókúrához

A sütőtöknek éppen most van szezonja, így itt a legjobb alkalom arra, hogy a fogyókúra során is kihasználd a zöldség számos áldásos hatását. A sütőtök 100 grammjában például csak 45 kalória van, ami igen kevés, cserébe viszont tele van béltisztító, laktató rostokkal, karotinnal, C- és B-vitaminokkal, valamint vízhajtó káliummal. Éppen ezért, amíg tart az ősz, és beszerezhető, akár napi rendszerességgel is fogyaszthatod. Megmutatjuk, hogyan készíts belőle sok-sok különféle diétás ételt!

18587745_43000a03061f32053cd7604aa337d3d0_wm.jpg

Recept:

A töltött tökhöz válassz kis darabokat. Felezd el, kapard ki a magjukat. Töltsd sóval, borssal, vöröshagymán megpirított darált pulykacombbal. Szórd meg kevés zsírszegény sajttal, tökmaggal, és süsd 200 fokon ötven percig.

 

Tovább a cikkre: https://femina.hu/fogyokura/sutotok-fogyokurahoz/

 

 

Tök minden mennyiségben - Béres Alexandra

 

A sütőtök a szezon kedvence. Finom, édes, tápláló. Remek alternatívája az ebéd utáni édességnek. Ráadásul rendkívül egészséges. Felhasználása sokrétű, legyen szó levesről, muffinról, vagy egyéb süteményről, mindegyikben fantasztikusan finom.

 

 

A sütőtök szorosan kötődik az őszhöz, az ősz hangulatához.

Sárga, narancssárga színe is elárulja, hogy magas a béta-karotin tartalma. Rendkívül jó antioxidáns. Ne feledjük, hogy a béta-karotin zsiradék jelenlétében tud hasznosulni, ezért érdemes mellé olajos magvakat fogyasztani, vagy olíva olajon, vagy vajon párolni, sütni.

 

Egy csésze sütőtökben 49 kcal van. Körülbelül ugyanannyi, mint az almában. Fogyókúrák, diéták részeként segíti a fogyást, hiszen nemcsak, hogy alig viszünk be kalóriát az elfogyasztásával, de utána hosszú ideig nem leszünk éhesek, így elkerülhetjük a „melléevést”, a diéta felborítását.

 

Talán kevesen tudják, hogy 1/3-dal több káliumot tartalmaz, mint a banán. Ez azért fontos, mert a kálium és nátrium megfelelő aránya a szervezetünkben egészségünk, életünk szempontjából létfontosságú. A nátrium és a kálium felel a vízháztartás rendben tartásáért. A magasabb káliumbevitel csökkenti a várnyomást, ami magas vérnyomásban szenvedőknek hasznos lehet.

 

Tovább a cikkre: https://www.beresalexandra.hu/hirek/tok_minden_mennyisegben

 

 

1 hét alatt 4 kiló mínusz - fogyj sütőtökkel!

 

A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt a fogyni vágyóknak is ideális táplálék. Ráadásul, fogyás közben a zöldség magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt szervezetünk egészséges és fitt marad.

 

A sütőtök az indiánok kedvelt eledele volt. Jótékony élettani hatását hosszan sorolhatjuk: megfázásos betegségek hatékony ellenszere, erősíti az immunrendszert, rákmegelőző hatású. Ajánlják szívműködési zavarok ellen, kiváló hashajtó, vízhajtó és béltisztító, meggátolja a szervezet túlsavasodását, gyulladáscsökkentő hatása miatt régen égési sérülések utókezelésében borogatásként használták. Allergia és bőrpanaszok ellen (pattanásos bőrre kifejezetten) is javallott.

sutotokkremleves.jpg

Fogyis tökleves:
Hozzávalók: 30 dkg tök, 2 húsleveskocka, egy marék finommetélt, ízlés szerinti mennyiségű zsenge, vegyes leveszöldség és petrezselyem

Elkészítés: A tököt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra. Öntsd rá 1,5 l hideg vizet, tedd bele a feldarabolt leveszöldséget, és főzd meg. Amikor kicsit megpuhult, kapard ki a héjából, és főzd tovább! Végül add hozzá a húsleveskockákat, és ha feloldódtak, főzd bele a finommetéltet. Tálaláskor hintsd meg finomra vágott petrezselyemmel.

 

Tovább a cikkre: http://www.mindmegette.hu/sutotokdieta-41522/

 

5 ok, amiért érdemes sütőtököt enned

kremleves-361x480.jpg

Finom és diétás

Ami finom és édes, az nem feltétlenül hizlal, jó példa erre a sütőtök. Mindössze 80 kalóriát tartalmaz 100 grammja, zsírtartalma elenyésző, 90%-a víz. Tápanyagban igen gazdag: rengeteg kalcium, magnézium, cink, vas, réz, mangán, B-, C- és E-vitamin, karotin és biotin van benne. Sütve a legfinomabb, a rossz szokást, hogy megcukrozod a tetejét, viszont felejtsd el, mert ezzel máris egészségtelen fogássá változtatod.

 

Szépíti az arcbőrt

A sütőtökben természetes gyümölcssav és A-vitamin található, amely csodákat művel az arcbőrrel. Az A-vitamint retinolként a különböző ránctalanító termékekben mind megtalálod. Antioxidánsai segítik a kollagén-építést. Ám nemcsak érett bőrre ajánlható, mivel nyugtat és hidratál is, így a problémás, érzékeny arcbőrrel is csodát tesz. Helyreállítja a bőr faggyúháztartását, segítségével felvehetjük a harcot a makacs pattanásokkal is.

 

Megszünteti a gyomorproblémákat

A sütőtök nem véletlenül a babaételek kedvenc alapanyaga, hiszen tápanyagban dús, mégis nagyon könnyen emészthető. A feng shui szerint föld elemű étel, amely a test közepét erősíti, így védi a gyomrot. Candida esetén a legjobb ellenszer, mivel a sütőtök-fehérje legyőzi az élesztőgomba fertőzéseket. Napjaink betegsége, a túlzott gyomorsav-termelés ellen is hatásos.

 

Tovább a cikkre. https://wellnesscafe.hu/wellness/2017-10/5-ok-amiert-erdemes-sutotokot-enned/

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5514305465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása