Hogy néztek ki magyar sztárjaink fiatalon?
2019. január 08. írta: Claudia Photography

Hogy néztek ki magyar sztárjaink fiatalon?

Ismerd meg a '60-'70-'80-'90 évek sztárjait!

 

 

Pataki Ági

 

 

Pataki Ágnes (Budapest, 1951. szeptember 5.) magyar modell, manöken, Balázs Béla-díjas filmproducer.

A Kőbányai Gyógyszerárugyár „Fabulon” nevű termékcsaládjának arca volt mintegy két évtizeden át. A sokszor topmodellnek és magyar szupermodellnek nevezett Pataki Ágnes a Fabulon mellett olyan világmárkákat is népszerűsített, mint a Pepsi, a Philip Morris, a L'Oréal Professionnel vagy a Semperit

Édesapja 1956-ig katonatiszt volt, a harcok múltával mielőbb leszerelt és egy kutatóintézet gazdasági vezetője lett. Édesanyja az Egészségügyi Minisztérium adminisztrátora volt.

Gyerekkorát Zuglóban és a belvárosban töltötte. Pályafutását érettségi után tolmácsként kezdte, miután német-spanyol idegenvezetői vizsgát tett. Már középiskolásként is szerepelt filmben, többek között, mint kiemelt epizódszereplő a Szeressétek Ódor Emíliát!-ban.

2015, 2016 és 2017-ben a Forbes őt választotta a 9. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

Két véletlennek köszönhetően került a modellkedés közelébe: egyrészt, amikor spanyol tolmácsként egy dél-amerikai csoportot kísért a Rotschild Szalonba, vette észre a tulajdonos, Rotschild Klára és küldte a kifutókra. Nem volt 170 cm, ami az akkori követelmény volt a manökeneknél, mégis folyamatosan kapta a felkéréseket.

Másrészt 1970-ben egy véletlennek, amikor az Iparművészeti Főiskolán tanuló Németh Andrea (fotóművész)nek a vizsgafotóját Finta József grafikus és a Kőbányai Gyógyszergyár PR-igazgatója felfedezte. Ezt követően vált az 1970-es és 1980-as években a Fabulon kozmetikai márka népszerű reklámarcává és a magazinok címlapján szereplő híres sztármanökenné.

forrás: Wikipédia

 

 

 

Zalatnay Sarolta

 

 

Zalatnay Sarolta (Budapest, 1947. december 14. ) magyar énekesnő, állatvédő. ISWC kódja zeneszerzőként és szövegíróként

1947. december 14-én született Budapesten, Zacher Tibor Károly és Mikuscsák Sarolta Etelka Irma gyermekeként.

Könnyűzenei karrierje úgy kezdődött, hogy a Toldy Ferenc Gimnáziumban téli bált rendeztek, ahol a Scampolo zenekar is fellépett. Itt megkérdezte Komár Lászlót, a frontembert, van-e énekesnőjük. Komár beleegyezett abba, hogy meghallgassa, majd ezt követően elkezdtek együtt dolgozni. Karrierje szempontjából a legtöbbet talán Bergendy Istvánnak köszönheti, aki 1965-ben elintézett neki egy ORI-műsort, majd a tévében is szerepeltette. A Scampolo 1965-ös átmeneti feloszlása után a Dogs együttesben volt szólista, majd a Metroval dolgozott együtt.

1966-ban a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján második helyezést ért el a Hol jár az eszem című dallal, majd 1967-ben megnyerte a Nem várok holnapig című számmal, amelyet az Omega együttes kísért. A zsűri magyar-angol tagja egy londoni szerződést ajánlott fel az énekesnőnek, amellyel 1967–1969 között Londonban élt. 1969-ben hazajött, és az akkoriban alakuló Locomotiv GT-vel kezdett együtt dolgozni.

Az 1971-es Táncdalfesztiválon a Fák, virágok, fény című dallal nyert. Kísérte az LGT, Scampolo, Bergendy, Omega, Metro, Generál, a Skorpió együttes is.

Külsejével divatot teremtett, meghatározó egyénisége lett a korabeli tinédzser lányoknak. A magyarországi előadóművészek közül ő hordott először miniszoknyát, combközépig érő csizmát és a jellegzetes frufrus frizurát.

18 nagylemeze van, kb. 50 kislemeze. Az általa elénekelt közel 500 dal közül jelentek meg például: angolul, spanyolul, olaszul, németül, sőt még oroszul is. 6 mozifilmben szerepelt.

11 könyvet írt, amelyek több mint egymillió példányban fogytak el.

Állatvédőként is tevékenykedik, a MATSZ (Magyar Állatvédelmi és Természetbarát Szövetség) tiszteletbeli elnöke lett 1995-ben. Még ebben az évben 30 éves jubileumi emlékkoncertet adott. 2001-ben erotikus fotósorozata jelent meg a Playboy magazin magyar kiadásában.[5] Új nagylemezt, könyvet adott ki 2009-ben. Új klipet készített 2010-ben.

forrás: Wikipédia

 

 

 

Bíró Ica

 

 

Bíró Ica (született: Borúzs Ilona) (Budapest, 1957. május 30. –) fitnesz-szakértő, modell, színésznő, énekesnő.

Bíró Ica ruhaipari középiskolában tanult, varrónőként végzett. 2003-ban elvégezte a Testnevelési Egyetem testépítő–fitnesz szakát, oktatóként vizsgázott.

Az OKISZ Laboros Király Panni javaslatára lett modell, aki így biztatta:

„Megőrültél, lányom, ezzel a karosszériával te varrni és tervezni akarsz – most? Legyél te csak modell, és manöken, ennek van itt az ideje…”

Az 1980-as és 1990-es években ismert fotómodell és manöken volt. Ebben az időben rengeteg fénykép, címlap készült róla, például az Ez a divat újságban is, de a Luxus Áruház egyik modellje is Ő volt. Több mint 100 kártyanaptár maradt fenn róla. Kártyanaptár-királynőként említik.

1995-ben lett a fitneszvilág ismert tagja. 1990-ben a Pokolgép együttessel való közös munka gyümölcseként jelent meg első albuma Metal Lady címmel. Második lemezét az Ossiannal készítette, melynek címe: Azé a nő, aki megműveli.

2016-ban ismét modellkedett. A Gyöngy Narancs kampány reklámvideójában szerepelt.

forrás: Wikipédia

 

 

 

Zoltán Erika

 

 

Zoltán Erika (Budapest, 1962. február 15. –) magyar énekesnő, táncos, producer, szövegíró.

Már 4 éves korában (1966) eldöntötte, hogy énekesnő akar lenni, és ettől semmi nem tántoríthatta el. Zongorázni tanult, és dzsesszbalett órákra járt. Az érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. A következő évben megjelent első nagylemeze a Szerelemre születtem. A sokat támadott, de népszerű énekesnő több mint 1 500 000 eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett. Két évvel később producerként saját kiadót alapított Joker Space néven. A B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House és a Grooveland popegyüttesek köszönhetik neki hírnevüket.

forrás: Wikipédia

 

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr4014547550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása