Hogyan kezdj el mozogni?
2018. július 31. írta: Claudia Photography

Hogyan kezdj el mozogni?

Ez az a téma, amiről még írni is nehéz annak, aki nincs benne a mindennapi mozgásban.

De tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a rendszeres mozgás, nagyon is fontos, ha egészségesek szeretnénk lenni!

Itt most sok hasznos tippet, trükköt találhatsz, hogy kezd el a mozgást, és ami még fontosabb, hogy maradhatsz motivált, hogy tudod úgy csinálni, hogy ne szenvedés legyen hanem egy életforma!

 

Így kezdj el edzeni, akkor is, ha még sosem voltál rosszabb formában

 

Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, emberfeletti erőfeszítést igényel, hogy edzésprogramba kezdjünk! De azért ne add fel - most ebben segítünk pár hasznos tippel.

Ne keress kifogásokat!

Most túl fáradt vagyok. Egyébként is dolgoznom kell. Vacsorát kell főznöm. Olyan rossz az idő. Ismerősek a banális kifogások? A szíved mélyén te is tudod, hogy simán beleférne egy-másfél órát rászánnod a mozgásra. A jó hír, hogy csak egyszer kell megugranod ezt az akadályt, és utána már könnyebben rászánod majd magad.

Találj olyan mozgásformát, amit szeretsz!

Ne kényszerítsd magadra a futást, vagy az aerobikot, ha közben csak szenvedsz! Találj egy olyan edzéstípust, amit valóban élvezel – így meglesz az a belső motiváció, ami alkalomról alkalomra visszaterel majd az órára.

Kezdd kicsiben!

Fogadd el, hogy minden kezdet nehéz. Haladj kis lépésekben, ahogy jólesik, és mindig légy büszke magadra, akkor is, ha csak fél órát sikerült tornáznod vagy futnod. Előbb-utóbb észre sem fogod venni, hogy elrepült az idő.

 

Tovább a cikkre: https://www.nlcafe.hu/eletmod/20161026/edzes-elkezdese/

  

 

Hogyan kezdjünk el rendszeresen mozogni?

Eszter Gottschall

Hogyan kezdjen el mozogni egy túlsúlyos vagy mozgáshiányos ember?

Hogyan kezdjen el mozogni egy túlsúlyos vagy mozgáshiányos ember?

Miként álljon neki a fogyókúrának, aki komoly túlsúllyal rendelkezik? A kulcs a körültekintés és a fokozatosság. Aki nem kapkodja el a dolgot, komoly hosszútávú előnyökre tehet szert.

Túlsúlyosként óvatosan kell indulni

Mindez távolról sem azt jelenti, hogy a rendszeres edzésre szólító tanács akár az ő esetükben is hibás lenne, épp ellenkezőleg. Mindössze annyit tesz, hogy túlsúlyosként óvatosan, megfontoltan kezdjünk bele, és olyan sportágat válasszunk, ami nem ró pluszterhelést az ízületeikre. Először is, kérjünk szakszerű, orvosi tanácsot, mielőtt sportolni kezdünk. Akár plusz kilókkal, akár egyszerűen hosszabb inaktivitás után vágunk neki az aktív életnek, nagyon fontos, hogy kíméletesen kezdjük, és apró lépésekben haladjunk: mindez nemcsak a terhelés fokozatos növelése - és így az esetleges veszélyek kivédése - miatt elengedhetetlen, hanem azért is, mert ezzel a módszerrel több sikerélményhez jutunk, és könnyebben maradunk motiváltak.

Mit válasszunk?

Túlsúlyosoknál nagyon fontos tehát, hogy a kondíciójuknak megfelelő, az ízületeiket kímélő sportágat válasszanak, ha így tesznek, hosszú távon, amint a súlyfelesleg apadni kezd, a mozgás az ízületek hasznára válik.

Séta, gyaloglás

Bárki, bármilyen életkorban elkezdheti a sétát. Nem jár bonyodalmakkal és költségekkel, és rengeteg kutatási bizonyította a gyaloglás a teljes testet érintő jótékony egészségügyi hatásait.
 

Tovább a cikkre: https://www.hazipatika.com/eletmod/mozgas/cikkek/hogyan_kezdjen_el_mozogni_egy_tulsulyos_vagy_mozgashianyos_ember/20160305130731

 

 

HOGYAN KEZDJ EL MOZOGNI?? VLOG

Kovács Ramóna

Sziasztok! Rengetegen írtatok, hogy mikor és hogyan kezdjetek el edzeni, sportolni. Ezért arra gondoltam, hogy ezt ebben a videóban összefoglalom nektek, illetve különböző tanácsokat, ötleteket adok nektek az induláshoz. Remélem motiválni tudlak titeket, és miután megnéztétek a videót ki is próbáljátok az első edzésemet! Hajrá, hajrá!!

 

 Kezdjünk el mozogni! 7 tipp, hogy könnyebb legyen nekivágni

 

Csináljuk, ami jó nekünk

Ahhoz, hogy néhány alkalom után ne adjuk fel a testmozgást, nem elég azzal tisztában lennünk, hogy milyen pozitív hatással van a sport az egészségünkre. Csak úgy maradhatunk motiváltak, ha megtaláljuk a számunkra ideális edzésformát.

 

Tisztázzuk a célunkat

Természetesen az sem mindegy, hogy mi a célunk: fogyni akarunk vagy javítani az állóképességünkön, esetleg egyes izomcsoportokat szeretnénk alaposan kidolgozni?

 

Figyeljünk az étkezésre

Amikor belevágunk a rendszeres testmozgásba, sokszor a táplálkozásunkon is változtatunk: elkezdünk diétázni. A sport azonban felemészti az energiáinkat, ezért mindig figyeljünk arra, hogy az étrendünk megfelelő arányban tartalmazzon szénhidrátot, fehérjét, rostot és vitaminokat.

 

Tovább a cikkre: http://www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/kezdjunk-el-mozogni-7-tipp-hogy-konnyebb-legyen-nekivagni/3fh4hbh

 

 

Szeresd meg velem a futást! Tippek kezdőknek és fogyni vágyóknak - csivettka

Drága Csivettánsok!! Anno a Hogyan fogytam le 10 kilót? c. videómban említettem Nektek, hogy tudatosan kezdtem el rendszeresen mozogni és a futást is beiktatni az életembe, amit azelőtt nem kicsit utáltam. Némi olvasgatás után eltántoríthatatlan voltam, meg voltam győződve, hogy ha másnak is megy, akkor nekem is! Azóta akkor is kardiózok a kondiban, ha egyébként nem kellene... Íme pár tipp hogyan szerettem meg a futást és mit javaslok saját tapasztalatomból merítve a kezdő és elszánt futóknak. *Fontos, hogy először heti 2-3 alkalommal fuss! **Mindig legyen nálad víz! ***Bemelegítéssel kezdj és nyújts a végén! Említett alkalmazások: iMUSIC Runtastic

 

Hol, hogyan, mit és mennyiért sportolj? | MySchool

Andinak elég komoly tapasztalata van sport téren. Erősítés, alakformálás, versenyzés, boldogság, jó kondi... Mindent elmond nektek!

 

 Mindenképpen otthon akarsz edzeni? Ezeket a szabályokat tartsd be!

Tény, hogy a rendszeres testmozgást végzők 90 százaléka képtelen otthon edzeni. Sokan évente többször hozzákezdenek, de aztán különböző okok miatt mindig abbahagyják. Ahhoz, hogy az otthoni edzés sikeres legyen, több szabályt is be kell tartani. Hogy melyek ezek? Katus Attila elárulja!

 

Otthoni erősítő és kardióedzés 

Természetesen a több millió forintos professzionális gépeket, az edzőtermekben könnyen elérhető szakmai segítséget, a tágas teret és egyéb speciális körülményeket nem tudjuk maradéktalanul pótolni. Ám ahhoz, hogy otthon napi szinten mozogjunk egy kicsit, nincs feltétlenül szükség elsőrangú fitneszgépekre vagy súlyzókészletre. Hogy mire is gondolok pontosan? Elárulom! Az alábbi gyakorlatok minimális eszközigényűek, hamar elvégezhetők, és formálják a test minden főbb izomcsoportját!  

Tovább a cikkre: http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-az-otthoni-edzes-szabalyaiba-katus-attila-avat-be.html

 

Saját testsúlyos edzés / otthoni edzés - avagy hogyan kezdjünk hozzá!?

Belevágnál az életmódváltásba? Elkezdenél edzeni, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Adok pár tippet, ami remélem hasznos lesz számodra, illetve mutatok pár saját testsúlyos gyakorlatot is, amit akár otthon is elkezdhetsz végezni. Húzódzkodáshoz be lehet szerezni ajtóra szerelhető eszközöket, én is azon kezdtem.

 

 Az első edzés - Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Mindenkinek van az életében olyan időszak, amikor hosszú kihagyás után érzi úgy, hogy ideje elkezdenie újra mozogni. Ilyenkor leülünk és azon gondolkozunk, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Ennek következményeként elmegyünk egy nagyon dinamikus aerobik órára vagy nekiállunk lefutni a maratont és két-három alkalom után rájövünk, ezt mi mégsem bírjuk és ismét abbahagyjuk a mozgást. Egy jól megválasztott mozgásforma, sok türelem és némi átgondolás elég ahhoz, hogy ne csak fellángolás legyen a mozgás elkezdése, hanem végre egyszer végig tudjuk csinálni és büszkék lehessünk magunkra, hogy milyen sokra vagyunk képesek.

Az első edzés - Fizikailag és lelkileg rá kell hangolódni a mozgásra

Legelőszöris fizikailag és lelkileg is fokozatosan kell ráhangolódni a mozgásra, az új életformára, hogy könnyen vegyük az akadályokat és elérjük kitűzött céljainkat. Szervezetünknek idő kell ahhoz, hogy a szokottnál nagyobb terhelést és erőkifejtést megfelelően bírja. Ehhez türelem kell. Néhány edzés után ne várjunk még látványos változást. Először az állóképességünk fog fejlődni, és ha nem a derékbőséget méregetjük folyamatosan, hanem észrevesszük azt, hogy könnyebben szaladunk a gyerek után vagy hogy már sokkal könnyebben cipeljük a teli szatyrokat, erőt, kitartást ad a további edzésekhez.

Napi 30 perc - Fokozatosan kezdjünk el mozogni!

Kezdetben érdemes napi harminc perces mozgást beiktatni a mindennapjainkba, ami lehet egy hosszabb séta is. Ne essünk abba a hibába, hogy rögtön egy kemény stepaerobikkal kezdünk vagy a legnehezebb súlyzókat kezdjük el emelgetni. Nézzük meg a termek órakínálatát és ne szégyelljünk egy gerinctornára vagy pilates órára bemenni. Csalóka az elnevezés, mert bár könnyűnek tűnhet az óra, mégis nagyon hatásosan bemelegítik és megmozgatják az elmerevedett, legyengült izmokat. Ha a futás gondolatával kacérkodunk, azzal sincsen semmi gond, de tartsuk szem előtt itt is a fokozatosság elvét. Elég, ha kezdésnek egy kör futás után egy kört sétálunk. Később emelhetjük a lefutott körök számát és meglepődve fogjuk tapasztalni, hogy egyre többet vagyunk képesek futni egyre kevesebb sétával.
 

Ne adja fel az edzést! Legyen kitartó!
Kezdőként vagy újrakezdőként gyakran előfordul, hogy jönnek akadályok és kifogások, miért is kellene hanyagolni a mai edzést. Ilyenkor lebeszéljük magunkat, mert nagyon hideg van vagy éppen nagyon meleg, de egy vacsora megfőzése is felmerül akadályként. Legyünk tisztában azzal, mik lehetnek nálunk a tipikus kifogások és ha kell, keressünk valakit, aki megfelelően támogat döntésünkben és kitartásunkban. Ha kell, szervezzünk be magunk mellé egy edzőtársat, aki motivál arra, hogy bármi is történik, akkor is tartjuk magunkat elhatározásunkhoz. Egy alaposan megtervezett és leírt edzésterv is sokat segít, így pontosan látjuk, mit kell megtennünk és szembesülhetünk azzal is, mennyi edzést hagytunk ki éppen kitartásunk hiányában.

Tovább a cikkre: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/10736/hogyan-kell-elkezdeni-a-mozgast

  

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5214152563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása