A legjobb téli arcpakolások
2017. december 29. írta: Claudia Photography

A legjobb téli arcpakolások

Itt vagyunk a tél küszöbén, lehűlt  a levegő és a hideg bizony a bőrünk nagy ellensége.

Védhetjük arcunk szépségét táplálóbb arckrémekkel, de a leghatásosabb egy jó arcpakolás!

Erre vannak nagyon jó drogériás termékek, de akár készíthetünk otthon is szuper arcpakolást, pár konyhai alapanyagból.

Íme néhány ötlet, hogy télen is tündököljünk

 

 

3 expressz DIY arcpakolás télre

Szeretnél tündökölni az év utolsó buliján? Ráadásul ebben a hideg időben igazán rád is férne egy kis kényeztetés? Akkor ezeket a házi arcpakolásokat mindenképpen ki kell próbálnod!

 

Viszlát száraz bőr!

A csípős téli időszakban nem árt, ha van egy szuper bőrszárazság elleni recepted, amit bevethetsz, ha expressz segítségre van szüksége arcbőrödnek. Csak a konyháig kell futnod az alapanyagokért: 1 tojássárgáját 1 evőkanál joghurttal és fél teáskanál mézzel kell összekeverned és már készen is van a csodaszérum! Ha szeretnéd, hogy a pofid szuper sima legyen, alkalmazd a pakolást heti kétszer lefekvés előtt!

 

Tovább a cikkre: http://cosmopolitan.hu/szepseg/2016/12/27/3-expressz-diy-arcpakolas-telre/

 

 

A 4 legjobb arcpakolás télre

 

 

Bőrödet – még télen sem - csak drága krémekkel vagy kozmetikai kezelésekkel teheted fiatalosabbá és ragyogóvá, hanem otthon összeállított készítményekkel is.

 

Télen a bőr is másfajta megpróbáltatásoknak van kitéve, mint a forró nyári napsütésben. Ez pedig főleg a száraz bőrűekre jelent veszélyt, mivel ezt a típust jobban megviseli a kinti hideg és a benti, többnyire nagyon száraz levegő.

Az arc ráadásul az egyetlen testrész ami a legjobban ki van téve a levegő és az időjárás viszontagságainak

. Pakolásaink azonban segíthetnek átvészelni a hideg hónapokkal járó kellemetlenségeket.

 

Íme a legjobbak:

 

Vegyes bőrre

Hozzávalók:

1 csomag élesztő, pár csepp citromlé, egy evőkanál tejföl, két evőkanál tej.

Elkészítés:

A hozzávalókat tedd egy kis porcelán tálba és jól dolgozd őket össze. Ha kész a pép, kend fel egyenletesen az arcodra, és amíg a massza rá nem szárad, hagyd rajta. Végül dörzsöld le a pakolást, ami nemcsak újító hatással lesz bőrödre, hanem

a dörzsölő mozdulatoknak köszönhetően még az elhalt hámsejteket is leradírozza

 

Tovább a cikkre: http://blikkruzs.blikk.hu/stilus/szepsegapolas/a-4-legjobb-arcpakolas-telre/hhd3r01

 

 

5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért 

 

A méz nemcsak belülről fejti ki tápláló, immunerősítő hatását, de kívülről pakolás formájában is csodákat művel bőrünkkel. Ismerj meg öt könnyen elkészíthető mézes arcpakolást, minden bőrtípusra:

 

Tovább a cikkre: https://www.bien.hu/szepseg-es-divat/arcapolas-smink/5-taplalo-mezes-arcpakolas-a-ragyogo-arcborert/113389

 

 

5 tápláló arcpakolás a téli hónapokra

 

Nincs is jobb egy kellemes, frissítő arcpakolásnál, mely vissza adja arcunk ragyogását, és energiával tölti fel. Télen pedig különösen hasznos lehet. Nagyon sokféle pakolás közül választhatunk attól függően, hogy milyen problémát kell kezelnünk. A következő hónapokban leginkább a száraz, feszülő, viszkető, kipirosodott bőr ellen kell felvennünk a harcot. Ezért szeretnénk néhány, házilag is könnyedén elkészíthető, arcpakolási tippet bemutatni, melyek biztos segédkezet nyújtanak az irritált bőrnek.

 

 

A kissé “megfagyott”, hideg által kikezdett arcbőrre használjunk zabpehelyből készített pakolást. A zabpelyhet zúzzuk porrá, keverjünk hozzá tojássárgáját, és mézet, keverjük össze alaposan, és vigyük fel arcunkra. Kb. 20 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk le. A kezelés után az arcbőr puha, friss lesz, és visszakapja életerejét.

 

 

Tovább a cikkre: http://www.lajkmagazin.hu/5-taplalo-arcpakolas-a-teli-honapokra/

 

 

Arcpakolások fillérekből, télre

 
Pakolás száraz bőrtípusra
Ez a bőrtípus viseli legrosszabbul a téli időszakot, ezért is vettem az elejére. Pár apró trükkel viszont simán megelőzheti a pirosodást, viszketést és a bőr hámlását is. Az egyik ilyen kedvenc és bevált technikám a kókuszzsír. Nem csak ételekhez szeretem használni; testápoló helyett és arckrém készítésénél is tökéletes választás. Ilyenkor télen visszatérő problémám, hogy egyik napról a másikra kirepedezik a bőr a kézfejemen, és néha-néha még vérzik is. Ilyenkor reggelente bekenem kókuszzsírral, és két-három nap alatt rendbe is jön. (Jó ötlet, ha egy kisebb tégelyben ott tartja a zsírt mindjárt a kézmosón mellett) Most kipróbáltam az arcomon is, és bevált: igaz, egy kicsit fénylik tőle a bőr, ezért ha ettől retteg, inkább lefekvés előtt kenje magára. Nagyon fontos, hogy ne tocsogjon a bőr téle, tényleg elég, ha csak egy mogyorónyit használ belőle.
 

Ez a legegyszerűbb trükk. De készíthet finom, nyugtató pakolásokat is, így:

  • Fél pohár jó zsíros tejfölt keverjen el egy evőkanál mézzel és egy kiskanál kókuszzsírral (nem árt, ha ez utóbbit felolvasztja, mielőtt a masszához keverné). Hagyja az arcán 15-20 percig, majd mossa le.
  • Ez is egy klassz recept: törjön össze egy fél banánt, keverjen hozzá mézet, és ezt kenje az arcára. Ha nagyon sűrűnek találja így a masszát, öntsön hozzá egy kis tejet.

 

Tovább a cikkre: http://divany.hu/eletem/2013/01/16/arcpakolasok_a_hideg_ellen/

 

 

Téli bőrápolás: házi készítésű arcpakolás

 

A téli időjárás fokozottan igénybe veszi a bőrünket, különösen az arcunkat éri a legtöbb negatív környezeti hatás.

 

A hideg, a szél és a napfény hiánya kiszárítja és irritálja a bőrt, ezenkívül kevesebb vitaminhoz jutunk hozzá. Íme 3 arcpakolás a ragyogó téli bőrért.

 

Aludttejes uborkás pakolás
Az aludttej kiváló hatással van a szövetek rugalmasságára, így remek ránctalanítóként is számon tartjuk. Az uborka magas nedvességtartalmával nemcsak hidratál, de szintén ránctalanít, nem véletlen, hogy számos szépségápolási termék alapanyaga. Hűsít, így bőrnyugtató hatása is van. Gyaluljunk le egy friss uborkát, majd adjunk hozzá két evőkanál aludttejet. Tisztítsuk meg a bőrt és vigyük fel a pakolást, ne csak az arcunkra, de a dekoltázsra is. Hagyjuk hatni a készítményt legalább 30 percen keresztül, majd mossuk le.

 

Tovább a cikkre: https://www.everydayme.hu/otthon/sutes-fozes/cikk/teli-borapolas-hazi-keszitesu-arcpakolas

 

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr8613532973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása