Hogy tüntessük el a tokát?
2019. március 04. írta: Claudia Photography

Hogy tüntessük el a tokát?

A fránya toka, lehet genetika vagy hízás miatt, de nem kell elkeserednünk!

Pár perc és mozdulat kell csak ahhoz, hogy vissza tudjuk állítani feszes arcélünket!

Íme a módszerek, válogass kedvedre!

 

 

 

Így tüntesd el a tokát 1 hónap alatt! Nem kell hozzá műtét, sem diéta

 

Több ok is állhat a toka kialakulásának hátterében, például a genetika, a hízás, de a bőr megereszkedése is. Rengeteg nő életét megkeseríti ez a probléma, sokan pedig úgy gondolják, csak a méregdrága plasztikai beavatkozások segítségével lehet eltüntetni.

Ez viszont nem igaz, mert vannak nagyon hatásos, otthoni módszerek is arra, hogy megszabadulj tőle, ráadásul tényleg nem kerülnek semmibe.

 

Tüntesd el a tokát gyorsan

Ilyen például a torna, ami segít megszabadulni a zavaró tokától. De ne aggódj, nem egy hosszas, bonyolult mozdulatsort kell elvégezned minden nap, hanem tényleg egyszerű gyakorlatok kellenek csak hozzá. A lényeg ugyanis, hogy megdolgoztasd a nyaki bőrizmokat és a fejbiccentő izmokat, amit a legegyszerűbben fejforgatással tehetsz meg. Ülj egyenesen, és fordítsd lassan jobbra a fejedet annyira, hogy feszüljenek az izmok, aztán ismételd meg balra is. Végezd el ezt naponta legalább 20-szor.

 

 

 

Ezután döntsd hátra a fejedet, majd kezdd el az állkapcsodat le-föl mozgatni. Érezni fogod, hogy dolgoznak a toka körüli izmok. Ezt is csináld meg naponta 20-szor egymás után, aztán végezd el ugyanezt csak úgy, hogy nem az állkapcsodat mozgatod, hanem nagyra kinyitod, majd összezárod a szádat.

Hatásos gyakorlat még a nyelvnyújtogatás is - bár elismerjük, tényleg viccesen fogsz kinézni közben. Ehhez tartsd egyenesen a nyakad és fejed, nézz előre, majd nyújtsd ki a nyelved, amennyire csak tudod, és próbáld megérinteni vele az orrodat. Ezt háromszor tíz másodpercig csináld.

Ahhoz, hogy egy hónap alatt megszabadulj a tokától, csináld mindennap tíz percen keresztül ezeket a gyakorlatokat, és gyorsan elkezded majd észrevenni az eredményt. De ha még nagyobb hatást szeretnél elérni, néhány kencével is rásegíthetsz.

 

Tovább a cikkre: https://femina.hu/szepseg/toka-eltuntetese/

 

A televíziózás miatt alkotta meg az arctornát Bojtor Márta

 

 

A Sikeres nők rovat vendége Bojtor Márta, az arctorna megalkotója volt. Márta korábban évtizedekig a médiában tevékenykedett, saját maga miatt kezdett el arca tornáztatásával foglalkozni. Mára már a leendő trénereknek oktatja a módszerét.

 

Küzdelem a toka ellen!

 

 

Bojtor Márta, arctorna tréner mutatta meg, hogy milyen tornagyakorlatokkal lehet feszesebbé tenni a tokánkat. Az arcunkon is meg tudunk edzeni minden izmot, ami késleltetheti az öregedést. Több ezer gyakorlat van, melyek elsajátításával éveket is letagadhatunk korunkból.

 

Ha szeretnél többet megtudni, akkor Bojtor Márta weboldalát itt találhatod:

http://arctorna.hu/home.html

 

 

Toka elleni trükkök – Könnyebben eltüntethető, mint gondolnád!

 

A legszebb arcot is elcsúfítják az áll alatt éktelenkedő kisebb-nagyobb párnák – pedig speciális toka elleni gyakorlatokkal könnyedén megszabadulhatsz tőlük! Megmutatjuk a leghatékonyabbakat, amelyekkel már hamar látványos eredményeket érhetsz el!

 

A toka hajlam kérdése, de lehet rajta változtatni

Az áll alatti zavaró párnácska sajnos genetikai tényezők függvénye, kialakulása ellen így az egészséges étrenden kívül nem sok mindent tehetünk – eltüntetésére azonban már annál inkább van lehetőségünk. És még csak nem is kerül sokba: napi 5 percnyi speciális gyakorlat már elegendő, hogy felszámoljuk a bosszúságot okozó redőket.

 

Miért nem használ a mozgás és a fogyás?

A fogyással ugyan a toka is csökkenhet, de az égetendő zsírért nem oda nyúl először a szervezet, ha van rajtunk súlyfelesleg – ha pedig nincs, mégis helyre kis párnácska alakult ki az állunk alatt, az étrend megszorításával vajmi nehéz onnan eltüntetni. Az edzések pedig nem dolgoztatják meg azt a 3 izmot, amelyeknek a toka mozgatásában van szerepük: a fejbiccentő izmot, a nyaki bőrizmot (ennek a tónuscsökkenése okozza a nyakráncokat), és a nyelvcsont alatti izmokat. A következő gyakorlatok azonban speciálisan ezeknek az izmoknak az erősítésére lettek kidolgozva – hatásosságuk már pár nap után látható, a toka elkezd visszahúzódni. Építsd be a mindennapjaidba ezt a pár perces gyakorlatsort, és nyerd vissza te is párnák nélküli, feszes nyakadat!

 

Mosolyogj!

Ez a gyakorlat még a jókedvedhez is hozzátesz, hiszen az ok nélküli mosolygás is jobb hangulatra derít. Mosolyodj el a lehető legszélesebben, majd hajtsd hátra a fejedet. Bólogass 10-szer úgy, hogy ne csökkenjen a mosolyod szélessége! Az arc- és a nyakizmok is dolgoznak a toka mozgatása mellett, így a ráncok ellen is hatékony!

 

Nyelvhegyet az orrhegyre!

Nyújtsd ki úgy a nyelved, mintha az orrhegyedet szeretnéd elérni vele. 5-ször ismételd! Ez a nyelvcsont alatti izmokat dolgoztatja meg, amelyek szintén nagyon lényegesek a toka kialakulásának szempontjából!

 

 

Tovább a cikkre: https://beautymagazin.hu/toka-elleni-trukkok-konnyebben-eltuntetheto-mint-gondolnad/

 

 

 

Utáljuk a tokát, hát tegyünk ellene!

 

Sok nőnek okoz problémát a tokája: mi is többeket ismerünk, akik annak ellenére, hogy csinosak, vékonyak, mindig sállal a nyakuk körül járnak, így takargatják képzelt- vagy valós tokájukat, a kis zsírpárnát az álluk alatt. Leginkább nekik szól a cikk: mit lehet tenni egy kifejlett tokával?

 

A genetikán múlik a tokásodás

Sajnos a tokásodás okai között leggyakrabban a genetikai, öröklött tényezők szerepelnek. De ha felmenőink közt nem láttunk senkin olyan tokát, mint ami nekünk van, érdemes kivizsgáltatnunk magunkat, mert a nyak és áll alatti rész megvastagodása mögött komoly betegség (rossz pajzsmirigyműködés, daganat, golyva, etc.) is állhat.

 

A nyaki bőrizom és a fejbiccentő izom a ludas

Nézzük, milyen izmokat kell megmozgatnunk rendszeresen: a fejbiccentő izom a nyak leghosszabb izma, tónusa a fej egyenes tartását biztosítja. A nyaki bőrizom egy vékony izomlemez, ennek feladata a nyak bőrének feszesen tartása – ha ennek az izomnak csökken a tónusa, a nyak bőre megráncosodik – írja dr. Donáth Tibor Az emberi test felépítése című könyvében.

Emellett a nyakizmok közé soroljuk a nyelvcsont alatti izmokat, melyek a nyelvcsontot és a gégét lefelé húzzák. A nyelvcsont feletti izmok ezek ellentétei, azaz emelik a gégét és nyelvcsontot. A mély nyakizmoknak –melyek a gerinc és fej mozgatásában játszanak szerepet és a nyakcsigolyákon fekszenek– nincs szerepük a bőr feszesítésében, őket hagyjuk is.

Számunkra most a fejbiccentő izmok, nyelvcsont alatti és a nyaki bőrizmok a legfontosabbak: a fejbiccentők tornáztatásával a helyes tartást sajátíthatjuk el: húzzuk ki magunkat, egyenes nyakkal járkáljunk a lakásban. A legjobb, ha egy könyvvel a fejünkön ellenőrizzük, jól tartjuk-e magunkat. Ha már megerőltetés nélkül megy a helyes tartás, akkor váltva mondjuk ki sokszor az X és O betűt, ekkor megfeszülnek és elernyednek a fejbiccentő izmok.

 
Sokba kerül, lusta vagyok - de legalább a fotókon ne látsszon

Ha lusták vagyunk tornázni és nincs pénzünk mindenféle terápiára, műtétre és kezelésre, tanuljunk meg legalább jól pózolni. A családi fotókon álljunk kicsit srégen, húzzuk hátra vállainkat, emeljük meg kicsit fejünket, hogy tokánk kisebbnek tűnjön.

Jó trükk az is, ha a nyelvünket a szájpadlásunkhoz szorítjuk, míg készül a fotó, csak arra figyeljünk, ne úgy meredjünk a kamerába, mint Victoria Beckham a Vanity Fair partin. Próbáljuk ki a váll fölött visszanézős pózt is, már ha van rá lehetőség. De ha tényleg annyira zavar tokánk, hogy nyáron is kendőkkel takargatjuk, tényleg próbáljunk meg inkább megszabadulni tőle, könnyebb napi 10 percet tornázni –vagy szexelni–, mint egész életünkben kendőkkel bíbelődni.

 

Tovább a cikkre: https://divany.hu/eletem/2012/03/04/utaljuk_a_tokat_hat_tegyunk_ellene/

 

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr1514667643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása