Szépüljünk sörrel! :D
2018. június 25. írta: Claudia Photography

Szépüljünk sörrel! :D

Minden nő szép, hosszú, egészséges hajkoronáról álmodik, igaz?
De már annyi kencefice kapható a boltokban, hogy már jojózik a szemünk... és nem is biztos, hogy a sok vegyi cuccokkal azt a hatást érjük el ami a csomagolásra van írva...
Na, akkor itt kell megállni egy szusszanatra és alkalmazni azokat a régi, bevált praktikákat amik már bizonyítottan hatásosak! Kérdezd csak meg édesanyádat vagy nagymamádat!!! Sok hasznos szépségtrükköt tanulhatunk tőlük a természetes szépségápolásról!
Ebben a blogban a sör jótékony hatását fejtem ki!
Tehát csajok, itt az ideje feltankolni sörrel, és gyönyörködni a végeredményben!!! :)

EZÉRT KATTANTAM RÁ A SÖRRE (hajápolási rutin) - Gabriella Módis

 

Talán már hallottatok a sör hajra gyakorolt jótékony hatásairól, ebben a videóban megosztom saját tapasztalatomat ezzel a házi praktikával kapcsolatban! :)
Tápláló hajpakolás a hűtőből, amitől dús és fényes sörényed lesz Így készítsd el Tartósan ápolja a hajat a tövektől egészen a hajvégekig.
​​​​
Ha vékony szálú vagy sérült hajról van szó, kevés házi kozmetikum képes annyi tápláló összetevővel szolgálni, mint a sör, amelyet nagyon sokoldalúan használhatsz a hajápolásban.
A sörös pakolások egyik nagy előnye, hogy gyakorlatilag fillérekbe kerülnek, mégis roppant erőteljesen hatnak. Ez köszönhető a sörben található hajerősítő malátának, élesztőnek, magnéziumnak, vasnak, foszfornak, réznek és a növekedést serkentő B1-, B2-, valamint B6-vitaminoknak. Az ital szukróztartalma ezen felül ragyogást biztosít a hajnak a kutikula összehúzásával, a proteinek tömeget adnak a szálaknak, míg a biotin a korpa és a hajritkulás megelőzésében segít.

Sör száraz hajra

Akár a teljesen lestrapált hajba is képes új életet lehelni a sörös-zselatinos pakolás, amely természetes módon mutatja vastagabbnak, erősebbnek a szálakat. Elkészítéséhez melegíts meg 300 milliliter sört, és keverj bele egy evőkanál zselatint vagy egy fél zselatinlapot. Hagyd 20 percen keresztül pihenni, majd keverj hozzá még egy evőkanál olívaolajat. A pakolást hetente egyszer nedves hajra vidd fel, és zuhanysapka alatt hagyd állni egy órán át, majd moss hajat a megszokott módon!

 

Ragyogás banánnal, mézzel és sörrel

A normál hajtípus mellett a száraz és sérült fürtök is jól ápolhatóak ezzel a ragyogást biztosító pakolással. A banán és a sör rengeteg vitamint biztosít a haj számára, míg a méz antibakteriális hatásával a fejbőr betegségeivel szemben nyújt segítséget.

Elkészítéséhez keverj össze 200 milliliter sört egy evőkanál mézzel, valamint egy villával vagy mixerrel összedolgozott banánnal. A pürés pakolást ezt követően vidd fel a hajadra, húzz rá zacskót vagy zuhanysapkát, és várj 30 percet, majd moss hajat a megszokott módon. A kezelést hetente ismételheted.

Sörrel mostam hajat, ez történt
1. lépés: A sör kiválasztása

Világos sört használj, a márka nem számít és az ára sem. A hosszú hajamra egy doboz sör elég volt! Ha nagyon szárazak a tincseid, válassz alkoholmentes verziót.

2. lépés: Hajmosás

A szokásos módon moss hajat, használd a samponodat és a kedvenc hajbalzsamodat. Amikor a balzsamot leöblítetted jöhet a sör. Lassan csorgatva öntsd a fejedre ügyesen, hogy mindenhova jusson!

3. lépés: Jöhet a masszázs

A sört masszírozd kicsit a tincseidbe és a fejbőrödbe, majd hagyd állni néhány percet. Ha van fél órád, még jobb, addig csavarj egy törölközőt a fejedre.

4. lépés: Öblítsd le

… vagy NE! Én öblítés nélkül is kipróbáltam, és miután megszáradt a hajam, nem volt egyáltalán sörszaga, szóval emiatt ne aggódj! Ha nagyon száraz a hajad vagy szőkített, akkor javaslok egy utolsó balzsamozást.

5. lépés: Szárítás

Hagyd a loboncodat magától megszáradni a napon vagy használj hajszárítót, a sör hatását nem befolyásolja.

Sört a hajra és bőrre - készíts házilag csodaszert!

 

Nagymama praktikája volt a szőke hajat kamillateával öblíteni, a vékony szálút pedig sörrel. Egy baj volt vele, nehéz volt eltalálni az arányokat, hogy még érjen is valamit, de mégse legyünk kocsmaszagúak. Persze manapság már erre is van megoldás, a csehek például egész kozmetikai termékcsaládot gyártanak a sörből. Íme néhány otthon is elkészíthető szépítőszer.

A gyógyszertárakban kapható élesztőtabletták, amik jó hatással vannak a bőrre és a hajra is,  mind sörélesztőből készülnek. A régi női praktika, miszerint jó sörrel hajat mosni, nem csak a sörélesztő miatt igaz, de a komlónak is jótékony hatása van a fejbőrre, ugyanis nyugtatja a bőrt, és gyorsabb növekedésre serkenti a hajat. A sör nem csak tartást ad a hajnak, de fényesebbé és könnyen fésülhetőbbé is teszi.

Sör és tojássárgája: gyógyír a töredezett, gyenge hajra.

2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk a hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör komló- és sörélesztő- tartalmának köszönhetően táplál és tartást ad a hajnak, a tojás táplálja, és fényessé teszi a hajszálakat, valamint segít korpa ellen is. Ha nagyon száraz a hajunk, használjunk két tojássárgáját.

Sör, méz, olívaolaj és tojássárgája: pakolás a tartás nélküli, hosszú hajra.

1 dl sört keverjünk el 2 ek mézzel, 1 ek olívaolajjal és két tojássárgájával. Kenjük a hajunkra, majd meleg vízbe mártott törülközővel tekerjük be a fejünket. Hagyjuk rajta tíz percig, majd öblítsük le.

Tovább a cikkre: https://divany.hu/spicc/2011/08/26/sort_a_hajra_es_borre/

 

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal is! :) Köszönöööööm :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr9414070221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása