Szépítsük repceolajjal hajunkat, arcunkat!
2017. augusztus 15. írta: Claudia Photography

Szépítsük repceolajjal hajunkat, arcunkat!

Egy csodaszerre hívom fel ismét figyelmedet, ami nem más mint a repceolaj!

Ez az aranyló olaj, legyen nélkülözhetetlen szépségápoló minden Nő otthonában!

 

Fantasztikusan táplál kívül, belül!

 

Csodálatos ránctalanító hatása miatt különösen kedvelt.

Hajunkat puhává és fényessé teszi.

De fantasztikus hatása van szemünk egészségére is.

 

Tehát szerezd be ha eddig nem tetted!

 

Őrizd meg egészséged természetes csodaszerekkel!

 

Repceolajról részletesen

 

 

Repceolaj másnéven canola-olaj (Rape seed oil) a repce (Brassica napus vagy Brassica campestris) magjából készül.

 

Hatóanyagai: az olívaolajhoz hasonló összetételű. Sok telítetlen zsírsavat tartalmaz (61% olajsav ’omega-9’, 20% linolsav ’omega-6’, 10% alfa-linolénsav ’omega-3’), emellett jelentős a B, E és K-vitamin tartalma.

 

Milyen? sötét színű, könnyű, gyorsan felszívódó olaj.
Hatása: remek hidratáló, nyugtató, gyulladáscsökkentő, puhító, sejtvédő hatású.

 

Mire? minden bőrtípushoz jó általános testápolóként, masszázs-, vagy fürdőolajként és háziszappan alapanyagnak is kiváló.

 

Egyéb tulajdonságai: nem hajlamos az avasodásra, hevíthető.
Honnan? Már bevásárló központokban is kapni, vagy fűszerboltban. 500 ml kb. 1.000-1.500,-Ft.

 

Tovább a cikkre: http://tarkafirka.blog.hu/2011/08/06/novenyi_olajokrol_reszletesen

 

 

Repceolaj a ráncok ellen

 

Nagyon sok olyan kozmetikum roskadozik a drogériák polcain, melyek a ránctalanság csodáját, az öregedés megállítását és akár több év letagadását is ígérik.

 

Sajnos azonban ezek a készítmények nem csak drágák, hanem bizony hatásukat sem fejtik ki úgy, olyan mértékben és annyi ideig, ahogyan azt mi szeretnénk.

 

Drága kozmetikumok helyett alkalmazzunk inkább olyan otthoni praktikákat, melyek amellett, hogy pénztárcánkat is megkímélik, természetes módon segítenek bőrünk egészségének megtartásában.

 

A repceolaj egy nagyon sokoldalú, növényi olaj, melyet akár több területen is felhasználhatunk.

 

Nem kell mást tennünk, mint pár csepp repceolajjal bekennünk arcunkat, főként a szemek környékén, a homlokunkon és persze azokon a részeken, ahol nagyon szükséges. Mivel ez serkenti a vérkeringést, segítségével a bőr rugalmasabb, puhább és sokkal üdébb lesz. Ezt az eljárást legalább hetente alkalmazzuk a kívánt eredmény érdekében. Akár testápolónk helyett is használhatjuk, és masszázsolajként is megállja a helyét, cserébe pedig biztosítja a puha, egészséges bőrt, akár egész testünkön.

 

Tovább a cikkre: http://esthetichungary.reblog.hu/repceolaj-a-rancok-ellen

  

Megállítja a hajhullást, de csak akkor, ha így használod

Ismerd meg a repceolajas csodaszer titkos receptjét!

 
Néhány száz forintos tipp.
 
Erős antibakteriális és gombaölő tulajdonsága mellett a repceolaj rendkívüli jótékony hatása annak köszönhető, hogy tele van E-vitaminnal, omega-3 és omega-6 zsírsavval, proteinekkel, ennek megfelelően pedig nem csupán az egészségtudatos táplálkozás elengedhetetlen része, hanem a szépségápolásban is hasznos kellék lehet.
 
A repce magjából kinyert olaj ugyanis aknékra, bőrápolásra is alkalmazható, de a haj számára is igazi kincset jelent, hiszen a hajhullás egyik legerősebb ellenszereként ismeretes. De nem csak ez az egy előnye van.
 
Hogyan használd?

Mint az élet sok egyéb területén, úgy itt is igaz, hogy a kevesebb olykor több. Egy kis mennyiség elég, használata pedig hetente egy vagy két alkalommal ajánlott.

A leghatékonyabb mód, ha kicsit megnedvesített, de nem teljesen vizes hajra kensz egy parányi mennyiséget, alaposan eloszlatod rajta, majd hagysz egy kis időt a hatás elérésére. Néhány óra is elegendő lehet, de a legjobb, ha egy egész éjszakára rajta hagyod, ekkor azonban feltétlenül bugyoláld be magad törülközőbe, vagy húzz a fejedre egy fürdősapkát, hogy a fejbőröd ne fázzon meg, és a párnádat is megkíméld az olajos kencétől! A kis mennyiségű olajat reggelig nagyjából beszívja a hajad, így lemosni is jóval egyszerűbb lesz majd.

 

Tovább a cikkre: http://femina.hu/szepseg/repceolajas-hajpakolas/

A repceolaj jótékony hatásai

 

A repceolaj olyan növényi olaj, melyet legtisztább formájában a repcemagokból nyernek ki. Az olaj íztelen, szagtalan és színtelen. A magok héját a repcetermesztők távolítják el, mielőtt kivonnák belőlük az olajat. A repceolajnak hosszú története van: széles körben használták az ókori Egyiptomban (például olajlámpákban), később pedig orvosságként használták Perzsiában és Kínában.

 

Szürkehályog:

 

A repceolajjal hatékonyan megszüntethető a korai szürkehályog. A szakértők azt ajánlják, minden este, lefekvés előtt cseppentsen 1-1 csepp repceolajat mindkét szemébe. Mindenképp elalvás előtt használja az olajat, mivel az elhomályosítja a látást egy kis időre, így azonban biztonsággal használhatja. Attól függően, mennyire súlyos, a szürkehályog 2-6 hónap alatt megszűnik. Figyeljen arra, hogy ne fürdővízhez vagy olajos pakoláshoz készült repceolajat használjon.

 

Serkenti a hajnövekedést:

Ha repceolajat visz fel a szempilláira és a szemöldökére, serkentheti a hajnövekedést. Ezáltal sűrűbbek és sötétebbek lesznek a szempillái és a szemöldökei. Az olaj hatékonyan használható a benőtt szempillák kezelésére, mivel enyhíti az irritációt a szemek környékén.

 

Sötét karikák a szemek körül és ráncok:

Rendszeresen gyengéden masszírozza át a szemek környékét repceolajjal, így a bőr puha és sima marad. Ezen kívül megakadályozhatja a szemek körüli sötét karikák és a ráncok megjelenését is. Az olaj használatával serken a vérkeringés, így a bőr szép marad, valamint nem jelennek meg szarkalábak és egyéb öregedési jelek a szemek körül.

 

Tovább a cikkre: https://drtihanyi.com/hazi-praktikak/a-repceolaj-jotekony-hatasa-a-szemre-6-pontban

 

 

Lassítsd a ráncosodást repceolajjal!

 

A repceolaj figyelemreméltó arányban tartalmazza az esszenciális Omega 3 zsírsavat, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, valamint a szív-és érrendszeri betegségek.

 

A repceolaj élettani hatásai:

• Magas Alfa- linolénsav (Omega 3 zsírsav képviselője), valamint klorofill és tokoferol tartalma

• Rendszeres fogyasztásával csökkenti az érelmeszesedés és infarktus kockázatát
• Ajánlott szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére

• Védelmet nyújthat a vastagbélrák kialakulásával szemben

Tovább a cikkre: http://www.vitalzone.hu/lassitsd-a-rancosodast-repceolajjal.html

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5612751112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása