A kis fekete
2017. augusztus 15. írta: Claudia Photography

A kis fekete

Mi is a "kis fekete"? Az a ruhadarab, ami egy nő gardróbjából sem hiányozhat!

 

-Most megismerheted a történetét.

 

-Segítséget kaphatsz, hogy a te testalkatodra melyik az a fazon ami tökéletes.

 

-Milyen legyen az a kis "mentőöv" feketéd ami bármikor megállja a helyét és nem hagy cserben.

 

-Ismerkedj meg az alapdarabokon át az extrém szabásvonalig.

 

Na, nézzük is ezt az örök klasszikust! :)

 

 

A kis fekete ruha története

 
 
A gyászruhát felkapják Hollywoodban

Mindez Coco Chanelnek köszönhetően változott meg 1926-ban, amikor tervezőnő közzétette egyszerű, rövid fekete ruháját a Vogue-ban. A magazin által megjelentett „Chanel Ford” névre keresztelt ruha a T-modellhez hasonlóan minden társadalmi réteghez szólt, a Vogue szerint „minden nő ízlésének megfelel”.

Az egyszerű eleganciát tükröző kis fekete népszerű maradt a nagy gazdasági világválság idején is, amikor a nők nem tudtak sokat költeni az öltözködésre. Hollywoodban a Technicolor őrületnek köszönhetően maradt divatban, mivel a fekete ruha a filmkészítők szerint passzol mindenhez.

 

A stílusváltások igazi túlélője

A kis fekete ruha néhány stiláris eltérést kivéve a legtöbb esetben megőrizte eredeti formáját. A hatvanas években megrövidült a szoknyarésze, a nyolcvanas években válltömést kapott, a kilencvenes években pedig már a vadabb, grunge stílus követői is feketében jártak szórakozni.

A nők lassan kilencven éve érzik úgy, hogy a kis fekete ruha széppé és elbűvölővé teszi őket, sosem megy ki a divatból, sokoldalú és megfizethető.

Napjainkban már nincs olyan divatház, mely ne dobná piacra évről-évre a szinte bármivel – körömcipővel, farmer- vagy bőrdzsekivel, túlméretezett kiegészítőkkel vagy a klasszikus gyöngynyaklánccal – kombinálható darabot.

 

Tovább a cikkre: http://divany.hu/offline/2013/08/21/a_kis_fekete_ruha_tortenete/

 

 

5 kis fekete ruha, ami a te gardróbodból sem hiányozhat

 

Karl Lagerfeld szerint is igaz, hogy sosem lehetsz túl- vagy alulöltözött egy kis fekete ruhában.

Minden nő gardróbjában ott lapul egy joker fekete ruha, ami minden alkalomra tökéletes, mindig szuperül áll, előnyös és egyszerűen imádod. Sokféle stílus közül válogathatsz, de abban biztosak vagyunk, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kis feketét!

 

Tovább a cikkre: http://www.bien.hu/szepseg-es-divat/trendek/5-kis-fekete-ruha-ami-a-te-gardrobodbol-sem-hianyozhat/122536#

 

 

Milyen az alakod? Ez a kis fekete ruha illik rá

Egy kis fekete ruha minden nőnek kell, nézd meg, a te alakodra melyik fazon illik a legjobban. Hírességekkel mutatjuk be.
 
A kis fekete ruha  a farmerhoz hasonlóan örök darab, mióta Coco Chanel feltalálta, nem ment ki a divatból, nem véletlenül. Egyszerű, mindenki találhat magának olyan fazont, ami jól áll neki, és az sem utolsó dolog, hogy nem kell a komplett outfiten gondolkozni, elég csak a kiegészítőket összeválogatni a tökéletes szetthez. Nézd meg, hogy viselik a hírességek!
 
 
 

Tovább a cikkre: http://femina.hu/szepseg/kis_fekete_ruha_testalkat/

 

A kis fekete, az örök klasszikus

 

"Az ember sosem túl- vagy alulöltözött egy kis feketében" - állítja Karl Lagerfeld. Teljes mértékben egyetértünk a tervező véleményével: a kis fekete ruha a 20. századi divat egyik legnagyobb találmánya, igazi must-have darab, hiszen jól kombinálható, örök klasszikus ruha.

 

Az igazi őrület a kis fekete ruha körül mégis csak 1961-ben kezdődött, amikor a nagyközönség Audrey Hepburnért tódult a moziba. A Breakfast at Tiffany’s (Álom luxuskivitelben) című film nyitójelenetében láthatjuk a gyönyörű színésznőt Hubert de Givenchy által tervezett fekete estélyiben, amely a filmtörténet egyik legikonikusabb ruhája. A kis fekete, amelyet a filmben látunk nem az eredeti tervezés, mert az nem felelt meg a jelenethez, így a film jelmeztervezője átvariálta. Az eredeti ruha jelenleg a Givenchy divatház tulajdonában van, míg egy másolatot a madridi Filmtörténeti Múzeumban őriztek. Ez utóbbit 2006-ban egy aukció során több mint 900.000 dollár értékben árverezték el egy ismeretlen vásárlónak, aki telefonon licitált a ruhára.

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr2212751044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása