A 70-80-as évek modelljei IV.
2022. június 01. írta: Claudia Photography

A 70-80-as évek modelljei IV.

Nagy Barna Gábor
129010620_1593542214165800_7199903416843158961_n_2.jpg
A 60-as évek modellje, manökenje. Az Utasellátó arca volt, de számos reklámban szerepelt. Divatbemutatóihoz elengedhetetlen volt a működési engedély, amit a Magyar Hirdető adott ki számára.
nagy_barna_gabor_3.jpg
1959-ben édesanyja révén ismerte meg Deli Mari híres manökent, akivel első divatbemutatóján szerepelt. Deli Mari beszélte rá a modellkedésre. Kereseti lehetőségként is kiválónak találta, modell lett. Kezdetleges idők voltak, nem volt férfi öltöző, szerencsére mellé állt Fekete Klári manöken is, aki akkoriban már kiemelkedő manöken volt. A kor leghíresebb modelljeivel dolgozott, például Szalma Piroskával, Rihetzky Judittal, Albertini Jánossal.
Közben jelentkezett a Mentőknél, ahol édesapja sebész, a Budai Állomás Főorvosa volt itt ápolóként dolgozott. 1967 -ben az USA-ba disszidált. Megnősült,. felesége Edit volt, egy fiúk született. Maserati Szalon managere is volt.A képen Saáry Éva manökennel:
jeremias_maria_es_nagy_barna_gabor_2.jpg
Hahn Erzsébet modell, manöken, táncművész (asszonyneve: Szabó Gyuláné). A képen családjával, akikkel elhunytáig élt:
A 60-70-es évek manökenje. Gyermekkorában balettművész szeretett volna lenni. Egy évig tanult az Operaház balettmesterénél, Nádasi Ferencnél. Egy évig pedig az Artistaképzőben. A KISZ Központi Művészegyüttes táncosa volt. Dolgozott kézműipari ktsz-ben is, majd rábeszélték, hogy legyen manöken.
beolvasott_20181129_3.jpg
Bemutatta a magyar ruhákat Norvégiában, Hollandiában, Svájcban, Kuvaitban, Tokióban, Kanadában is. Munkájával bejárta a fél világot a több évtized alatt. Bejrutban felismerték, ahol életnagyságú képe állt, felirattal, Elisabeth Szabó. Rotschild-bemutatón is részt vett, Brüsszelben is, 1958-ban. Rotschild lánynak hívták őt is. Rotschild Klára manökenjei voltak a legkiváltságosabbak az akkori divatéletben. Különleges nők voltak, nagyon vékony derékkal.
 
Házasságából 2 gyermeke született. - Wikipédia
 
Kriskó Andrea
krisko_andrea5_2.jpg
A 70-es évek manökenje. 1979. év végén egy barátnője által került a Moulin Rougeba mint manöken, ahol felvételt nyert, és a 80 as évek végéig ott maradt. Közben 1981-ben 1 évet a Thermál Hotel Margit sziget Havanna Clubban jazztáncos volt. Moulin Rouge revüvel külföldön minden évben többször fellépett.
 
1985 ben az Állami Artistaképző Intézetben manöken-fotómodell szakon végzett. Bemutatókra, fotózásokra, tv-feltételekre járt..Bemutatóiból: BNV Pécsi Expo Merriot Hotel. Fotózásaiból: MTI Tannimpex, Pécsi kesztyű, Soproni szőnyeg, Videoton tv, Csemege, Nimród Hotel, Hilton Hotel Casinó, Bubiv bútor, Skanzen Szentendre, Márka üdítő. Magazinokban is szerepelt, például: Ez a divat, Tollasbál, Pesti műsor, Nők lapja, és prospektusok.
 
A 2000 es években több évig volt egy híres divattervező modellje.
 
A 80-as években a modellkedés és Revüben való fellépések mellett tanult, vendéglátást, Mixer-tanfolyamot végzett.Tanult angol nyelvet és Informatikát is. A képen Morvai Marival és a 2021-bn elhunyt Pál Sándor modellel.
filmszinhazmuzsika_1978_2_pages526-526.jpg
krisko_andrea_pal_sandor_2.jpg
Balonyi Kyra
beolvasott_20160316_6_1.jpg
Édesanyja híres manöken volt, Keresztes Orsi, asszonyneve: Balonyi Orsolya, az 1960-as években. Ő volt Magyarország első szupermodellje. Rotschild Klára bemutatóin is részt vett, ahol később már két lánya, előbb Kyra nővére, Krisztina, majd Kyra is fellépett. Dolgozott az Ez a Divat és számos népszerű újságnak. A 70-es évek manökenje volt.
beolvasott_20181003_24.jpg

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5517846077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása