Ha tudnád magadra kennéd? Avagy: Minden amit tudni lehet az állatkísérletmentes kozmetikumokról!
2017. június 05. írta: Claudia Photography

Ha tudnád magadra kennéd? Avagy: Minden amit tudni lehet az állatkísérletmentes kozmetikumokról!


Imádom a kozmetikai cuccokat mint ahogy minden nő társam. De vajon, hogy készülnek? Ki fizeti meg leginkább az árát? .... Hogy kik? Sajnos sokunk legkedvesebb kis állata!!! Kutyusok, nyuszik életébe is kerülhet egy egy csábos színű rúzs és szuper fedésű alapozó! Megéri? Ugye, hogy nem!

Hihetetlen, hogy még mindig sok multi cég alkalmazza ezt a szörnyű módszert termékeik tesztelésére, mikor vannak sokkal modernebb megoldások is.
De nincs ok pánikra, mivel sok fejlett cég viszont teljesen állatkísérletmentes, úgyhogy nyugodt szívvel rúzsozhatunk.

Íme sok hasznos cikk, szakértőktől, mik azok a termékek amiket ha állatvédő vagy akkor elkerülsz! És mik azok a gyártók akiktől bátran vásárolhatsz!

Így vásárolj állatkísérlet-mentes kozmetikumokat

1.jpeg

A bő egy éve érvényes, állatkísérleteket tiltó uniós szabályozás ellenére nagy az összevisszaság ezen a fronton. Most segítünk, hogy merre is indulj, ha állatkísérlet-mentes kozmetikumokat szeretnél használni, és melyek az itthon is kapható márkák!

Ha elhatározzuk, hogy ezentúl csak állatkísérlet-mentes kozmetikumokat fogunk használni, nincs egyszerű dolgunk. Bár az EU 2013. március 11-én betiltotta a területén árult késztermékek és azok összetevői állatokon való tesztelését, ha ugyanazt a krémet az EU-n kívül is árulják, akkor sajnos nincs semmilyen garancia arra, hogy az valóban kiérdemli a „cruelty-free” minősítést, azaz nem okoznak miatta fájdalmat vagy szenvedést állatoknak. Sőt, Kínában egyenesen követelmény, hogy a náluk forgalomba hozott kozmetikumokat először állatkísérletekkel ellenőrizzék.

Tovább a cikkre: http://www.nlcafe.hu/szepuljunk/20140527/allatkiserlet-mentes-termekek-/

Amit az ÁLLATKÍSÉRLETEKRŐL tudok

img_4475-2.jpeg

Hédi blogja:   https://hedinke.com/

Állatkísérlet mentes márkák

brandlist-new.jpeg
https://logicalharmony.net/cruelty-free-vegan-brand-list/

list-of-cf-brands.jpeg

http://www.crueltyfreekitty.com/list-of-cruelty-free-brands/

NEM CF márkák:

companies-that-test-on-animals.png

http://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals/

Cruelty Free termékek a Krémmánián

 cf_fo_ke_p.png

Nem is tudom, kértetek-e valaha tőlünk annyian valamit, mint azt, hogy legyenek feltüntetve Krémmánián a Cruetly Free márkák, és bár tegnap nap végére kb. jojózott a szemem, de végre kész lett a KM szuper CF listája, és nagyon büszke és boldog vagyok, hogy ennyi krémmániást tettünk vele boldoggá.  :)

Mivel rengeteg, de tényleg rengeteg kérdés és komment érkezett a témában, arra gondoltam, hogy ebben a posztban summázom gyorsan és röviden a Facebookon leggyakrabban felmerült kérdéseitekre a választ, hogy egy kicsit tisztább legyen Nektek egyrészt maga a CF-ség témája, másrészt pedig az, hogy milyen alapon kerülhet fel adott márka a Krémmániás CF listára... mert nem kerülhet ám fel akárki!

Tovább a cikkre: http://blog.kremmania.hu/2016/10/cruelty-free-termekek-kremmanian.html

Állatkísérlet-mentes smink

allatkiserlet-mentes-fokep.jpeg

Mi, a The Body Shop-nál szeretünk a fontos dolgokról beszélni. Amellett, hogy sminkjeink egytől-egyig állatkísérlet-mentesek, 100% vegetáriánusok is (sőt 60%-uk vegán is, de a mézet és a méhviaszt túl nehéz feladni, nagyon szeretjük!). Tele természettel és kármin, parabén, ásványi olaj és glutén nélkül készítettük a smink kollekció legújabb tagjait is, amelyek pont annyira szeretik majd a bőröd, mint te azt, ahogy mutatnak rajta! Közösségi Kereskedelmi marula olajjal és mézzel gazdagítottuk őket, és természetesen soha de soha nem teszteltük őket állatokon.

Tovább a cikkre: https://the-body-shop.hu/allatkiserlet-mentes-smink

Állatkísérletmentes termékek listája

cruelty-free-termekek-767x312.jpeg

Ahol mindenképp ellenőrizd le a terméket, az a PETA listája itt. Ha itt a CF jelzőt látod, akkor cruelty-free a márka. A PETA a tulajdonost is kilistázza, erre figyelj még! Lehetőleg ne vásárolj olyat sem, ahol, bár a márka CF, a tulajdonos viszont tesztel állatokon. Ezt is le tudod ellenőrizni, méghozzá úgy, hogy a tulajdonos céget is beírod a keresőjébe. Ilyen márka pl . a The Body Shop, ami bár CF, a L’Oreal tulajdonában van, aki köztudottan végez állatkísérleteket.
Nézzük először, mit jelentenek a kifejezések! Ez nagyon fontos, én is sokkot kaptam!
“Not tested on animals”, vagy “Against of animal testing” – Állatokon nem tesztelt, az állatkísérleteket ellenzi

Tovább a cikkre: https://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/allatkiserletmentes-termekek-listaja/

Kozmetikai célú állatkísérletek – Megdöbbentő és sokkoló tényekkel!

allatkiserletek-767x317.jpeg

Aki rendszeres olvasója a blogomnak, az tudja, hogy folyamatosan törekszem arra, hogy állatkísérlet mentes termékeket ajánljak. Bizonyára sokan hallottatok arról, hogy 2013. március 11-től betitoltták a kozmetikai célú állatkísérleteket az EU-ban, így talán feleslegesnek tűnhet ezzel foglalkozni.

Az ok, hogy mégis foglalkozom ezzel, nem az az, hogy nem tudok mit kezdeni a szabadidőmmel. � Arról van szó, hogy globális piac ennél sokkal bonyolultabb. Bár a cégek amellett, hogy az EU-ban már nem tesztelhetnek állatokon, sőt, nem is adhatják el az állatokon tesztelt termékeket az EU-ban, ez nem jelenti a kozmetikai célú állatkísérletek végét. Számos olyan multinacionális cég van, mely csupán az EU-n belül hagyott fel az állatkísérletekkel, és azon kívül változatlanul folytatja. Az egyetlen biztos megoldás, hogy ne támogasd a vásárlásoddal ezen cégeket, az az, hogy a továbbiakban is megnézed, hogy egy cég tesztel-e állatokon.

Jah, és mielőtt valaki okos ide is megírná kommentben, hogy „Inkább az állatokon kísérletezzenek már, mint rajtam.” – erre semmi szükség. Rengeteg alternatív tesztelési módszer van már, amikkel 100 %-ig ki lehet váltani a kozmetikai célú állatkísérleteket, ezért is hozta ezt a törvényt az EU.

Tovább a cikkre: https://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/kozmetikai-celu-allatkiserletek-megdobbento-es-sokkolo-tenyekkel/

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr1312564061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása