Utazási kisokos!
2018. július 30. írta: Claudia Photography

Utazási kisokos!

Mivel benne vagyunk a nyárba nyakig, úgy gondoltam, hogy itt az ideje egy utazási témával foglalkozó blognak.

Mindannyiunk nagy stresszen megy végig egy utazás előtt. Mit pakoljak, mit nem, mire lesz szükség, mik a nélkülözhetetlen dolgok...

Így hát összeállítottam Nektek egy kis utazós kisokost, hogy a készülődés is gördülékenyen menjen, és a nyaralást így felhőtlenül tudjátok élvezni!

 

Utazós készülődés, rendszeretés 2018 | fatimapanka

� A mai videóban megmutatom, hogy készülök, pakolok az idei nyaralásunkra. Remélem, tetszik és hasznosnak találjátok. �

  

Csomagolási lista utazáshoz: itt az ingyen letölthető verzió

Mostantól felesleges aggódnod amiatt, hogy otthon hagysz-e valamit, hiszen így nem hibázhatsz.

 

Te is hajlamos vagy akár még az útnak indulás után is azon tépelődni, hogy minden fontos dolgot bepakoltál-e a bőröndödbe?

Így ellenőrizd, hogy mindent elraktál-e

Miután végeztél a pakolással, nincs más hátra, mint hogy ellenőrizd, minden szükséges holmit belekerült-e a bőröndbe. Ezt megteheted fejből is, de sokkal biztosabb lehetsz a dolgodban - és ezáltal nyugodtabb is -, ha egy lista szerint végzed el.

Nem kell még tollat és papírt sem ragadnod, hiszen ezen a linken le tudsz tölteni egyet! Nincs más teendőd, mint kinyomtatni, és kipipálni rajta azokat a dolgokat, amik megvannak, így azonnal észreveszed, ha kimaradt valami. Szükség esetén a listát bővítheted is.

 

Tovább a cikkre: https://femina.hu/utazas/csomagolasi-lista/

  

Így szoktunk utazni

Részemről ez a téma sajnos ennyiben merül ki, de szívesen fogadom a tippjeiteket!

Repülőjegyek: Skyscanner.com

Szállás: Airbnb.com

 

Pakolj be velem! | Repülés kézipoggyásszal

Már Rómából jelentkezem, de mielőtt elindultunk volna, felvettem, mit pakoltam be magamnak a kézipoggyászomba. Sok-sok képért és story-ért kövessetek Instagramon!

 

K&H általános utasbiztosítás

 

  • online már napi 287 Ft-tól megköthető

  • kedvezmény gyerekek, családok és csoportok részére

  • biztosítási védelem akár azonnal

 

az általános utasbiztosítás többek között az alábbiakat tartalmazza:

  • ha utazásod során megbetegednél, vagy baleset érne, a betegségbiztosítás keretén belül megtérítjük a külföldön igénybe vett orvosi ellátás költségeit, a balesetbiztosítás pedig balesetből fakadó maradandó egészségkárosodás vagy haláleset bekövetkezése esetén nyújt térítést

  • poggyászbiztosítás: ha külföldi utazás során ellopják értékeid, irataid, esetleg a repülőtéren késik vagy elveszik a poggyászod, az anyagi segítség mellett magyar nyelvű segélyvonal is rendelkezésedre áll, ahol praktikus tanácsokat kaphatsz a váratlan helyzet megoldására.

  • limit nélküli hazaszállítás: egészségügyi okok miatt

  • kedvezmények: 10% családi, 30% gyerekkedvezmény vagy 10% csoportos kedvezmény már 10 főtől. A kuponkedvezmény az emelt és ideál csomagokra érvényes. A kedvezmény kizárólag a kupon érvényességi idején belül vehető igénybe.

  • helyettes munkatárs kiküldése: hivatalos úton történő baleset vagy betegség esetén

  • úti okmányok pótlása: a poggyászbiztosítás keretén belül megtérítjük az útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány, valamint a forgalmi engedély újrabeszerzési költségeit, amennyiben azok a szerződési feltételekben felsorolt biztosítási események bekövetkezése miatt merültek fel

Rövid hétvégi, vagy akár több napos külföldi utazást tervezel? Mindegy, mennyi időre utazol, egy váratlan baleset, megbetegedés vagy poggyászkár bármikor történhet. A baj sokszor a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is bekövetkezik, ezért érdemes utazás előtt a K&H általános utasbiztosítás védelmét választani.

 

Tovább: https://www.khdirektbiztositas.hu/online-biztositas/utasbiztositas/altalanos-utasbiztositas.html?utm_campaign=travel-longterm&utm_source=gsn&utm_medium=textad&gclid=EAIaIQobChMI2YSv_N-R3AIVm8myCh254QlzEAAYASAAEgLKbfD_BwE&gclsrc=aw.ds

  

15 TIPP ÉS TRÜKK PAKOLÁSHOZ UTAZÁSRA - Alexa Kiss 

Sziasztok! Ma utazom Milánóba, ennek alkalmából gondoltam jöhet egy ilyen videó is a csatornára, úgyis közeleg a nyár. Tehát itt van 15 tipp amiket én is alkalmaztam a pakoláskor. Ha érdekel mit csinálok épp Milánóban akkor kövess Instagrammon - alexxandrakiss

 

Mit viszek nyaralásra ☼ Viszkok Fruzsi

Bár nyakunkon az ősz, én most indulok a nyárba. Ebből a videóból azt tudhatjátok meg, hogy én mit viszek magammal a nyaralásra. :)

 

10 tipp a csomagoláshoz

 

Mármint az utazásra való csomagoláshoz. Lehet, hogy még a héten, lehet, hogy a nyáron fogod hasznát venni ennek a listának, de hidd el, jól fog jönni egy csekkliszt, hogy semmit ne felejts otthon!

 1. A csomagolás alap igazsága, hogy másfél hétre ugyanannyi cucc kell, mint 3 napra, ne lepődj meg rajta. Ha pedig mosni is tudsz közben, akkor ugyanennyi kell egy egész hónapra. Az alap darabokat nem úszhatod meg, az egyetlen praktikus tanács, hogy akkor már utazz hosszabb időre!

2. Ne bízz az időjárás jelentésben soha, mindig legyen nálad esőkabát. Nagyon szar dolog, amikor nem tudsz kilépni a szállásról, mert bőrig ázol. Emellett mindig, minden időben kell legalább egy hosszú nadrág, egy vékonyabb és egy vastagabb hosszú ujjú, egy sál-vállkendő-fejkendő és egy pamut leggings. Utóbbi ezer és egy esetben lehet praktikus és életmentő.

3. Cipő kérdésben kövesd a 2 cipő szabályt. Egy valamire való utazó SOHA nem indul el egy cipővel, hát te se tedd. Ha meg kicsi a hely, be kell látni, hogy a papucs néha úri huncutság…

4. Apa-féle 2 igazolvány szabály. Csak az apák tudnak olyan bölcs tanácsokat adni, miszerint EU-s országokba is vigyél a személyi mellé plusz útlevelet. Így, ha történetesen Barcelonában ellopják az övtáskádat rólad (megtörtént eset!) még mindig haza tudsz jutni. Itt említjük meg, hogy nem árt, ha emellett az érvényes jegyed (vonat, repülő, bármi) is veled van, valamint a bankkártyádat se felejtsd otthon.

5. Az utazás legfontosabb paraméterei, címek, telefonszámok, elérhetőségek egy cetlire felírva. Hidd el, a legtöbb esetben az okostelefon pont akkor merül le / nem talál hálózatot / nem működik a (hülye) roaming, amikor az éjjel közepén Google Maps-en keresnéd meg azt a címet, amit az emailből kellene előkeresned a szállodafoglalás visszaigazolásából.

6. Vannak dolgok, amik a csomagolásnál a hely függvényében elvesztik fontosságukat, holott megérkezve hatalmas szükség lenne rájuk. Tipikus példa erre az arclemosó, a naptej, a körömlakk lemosó és a hajhab. Próbáltatok már tusfürdővel sminket lemosni (a maradékot a törölközőbe törölve kínotokban), vagy külföldön méregdrágán naptejet vásárolni? Esetleg utaztatok egy hetet lekopott körömmel? Na ugye!

7. Nagy igazság, hogy minden bőröndbe, táskába fér még plusz egy dolog. Hihetetlen, de így van, érdemes élni a bőrönd Jedi erejével!

8. Bicska, olló, körömcsipesz. A körmök észveszejtő növését akkor érzékeled igazán, ha nem tudod levágni, csak lerágni. Ugyanígy válik ősellenséggé minden, amit el szeretnél vágni, vagy kihívássá egy hétköznapi étkezés kirándulás közben. És ehhez nem kell a vadonba menni! Ha mindez a funkció egy Bear Grylls bicskában egyesül, még jobb!

9. Elsősegély neszesszer. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy szükség legyen egy varrókészletre, egy Betadine fertőtlenítőre, egy cipő feltörést orvosoló ragtapaszra, egy hasmenés elleni széntablettára vagy egy fejfájás csillapítóra.

10. Ugye az már nem is kérdés, betetted-e a fogkefédet, a fogkrémet és a tusfürdőt?!

Tovább a cikkre: http://tizdolog.hu/2013/05/23/10-tipp-a-csomagolashoz/

 

Tippek utazáshoz & Dolgok a kézipoggyászban | HeyJulie

✩Köszönöm, hogy itt vagy. Ha tetszik, iratkozz fel!✩ Megmutatom hogyan készülődünk mi egy utazáshoz és hogy pontosan mit rejt a táskám, amit felviszek magammal a repülőre. Vagy a buszra. Vagy ahova és amivel megyek. Nagyon örülnék, ha megírnád nekem és a többieknek, hogy neked miből áll az utazós rutinod, és milyen titkokat rejt az utazós táskád!

  

Mit pakolj a nyaralásra! Tippek és Trükkök ● FollowAnna

Egy kellemes nyaralás is indulhat rémálomként ha nem tudjuk mit pakoljuk be, de remélem ez a videó a segítségetekre lesz! :D

 

5 Fontos teendő utazás előtt | Herczeg Hajni

 

Így pakol praktikusan egy fiatal nő a nyaraláshoz - Mutatjuk, mit vigyél magaddal! 

Praktikus tippekkel látunk el, hogy minek kell mindenképp a csomagba kerülnie - bárhová is utazz!

Abban talán mindenki egyetért, hogy bárminemű utazásnál - nem csak akkor, ha fiatal vagy, és nő - elsődleges szempont a praktikusság. Ha nem szeretnéd magaddal vinni a fele királyságodat, jobb előre gondolkodni. 

 

Vannak olyan holmik, amelyeknek bár látszólag egyféle rendeltetésük van, többféle célra vagy helyzetben használhatók. Természetesen másképpen pakol az, aki több hónapos világjárásra indul, mint azok, akik csak néhány napos nyaralásra, de bizonyos tippek mindannyiuk hasznára válhatnak. Cikkünk megírásához pedig egy igazi világjáró fiatal nőt is segítségül hívtunk.

Mindenből a kicsit!

Az első és legfontosabb szabály, ha viszonylag kis csomagot akarsz magaddal vinni: mindenből olyan verziót tegyél be, ami az átlagosnál lehetőleg kisebb méretekkel rendelkezik. Ugye, ruhából is próbálod ilyenkor a praktikusabb, vékonyabb szálú anyagokat betenni, és minél kisebbre hajtogatni?

 

A sampont, tusfürdőt okosan megoldhatod, ha mini termékek helyett mini flakonokat vásárolsz, amikbe áttöltheted a kedvenc kozmetikumaidat. Ezekre akkor is rendkívül hasznosak, ha repülővel utazol, mert a fedélzetre nem lehet 100 milliliternél nagyobb kiszerelésű folyadékot felvinni. A krémeidet pedig - de még a fogkrémet is - kiválthatod egy jolly jokerrel: a sok kence helyett legyen nálad kókuszolaj. 

- Ez az a dolog, amit mindig magammal viszek utazáshoz, és nagyon hasznos! Az arcomra, a kezemre, az egész testemre használom krém helyett, és a fogamat is ezzel mosom már évek óta. Még dezodor helyett is lehet használni. Csípésekre, napozás utánra, borotválkozáshoz hab helyett, és szőrtelenítés után is nagyon jó a bőrnek - mondta Tóth Flóra, világutazó, aki évek óta járja a világot, kiváltképpen Délkelet-Ázsiát.

 

Tovább a cikkre: https://femina.hu/utazas/mit-vigyek-magammal/

  

Bőrönd rendszerezés hosszabb utazáshoz 2017 | fatimapanka

A mai videóban megmutatom, hogy pakolok gyűrődés és káoszmentesen a KonMari módszerrel. Ha tetszett ez a videó, légyszi nyomjatok rá egy lájkot és iratkozzatok fel a csatornámra! :)

  

Készülődés: Lányok VS. Fiúk | Csizmadia Gabi

Ugyan már közeledik a nyár vége, nyaralni sosem késő, amihez a pakolás -valljuk be- nem a legnyugisabb dolog. :D Ma ezt örökítettük meg nektek, nagy-nagy kontrasztokkal. :P

   

Kaotikus pakolás a New York-i útra | Herczeg Hajni

 

PARÁK AZ UTAZÁS SORÁN? * Story time * Andi*

 

Ezt ne felejtsd el utazás előtt! | Viszkok Fruzsi

 

Ezt ne felejtsd el utazás előtt! - Hasznos tippek és praktikák utazáshoz.

  

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal is! :) Köszönöööööm :) http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr2614151785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása