Ismerd meg a nyár legjobb arcpakolásait!
2017. augusztus 15. írta: Claudia Photography

Ismerd meg a nyár legjobb arcpakolásait!

A nyári meleg és napsütés különösen igénybe veszi arcbőrünket.

Érdemes megóvni, különböző, ha lehet természetes anyagokból álló arcpakolásokkal!

 

Ezek lehetnek nyári zöldségek és gyümölcsök (lehetőleg bio)

 

Több recept közül válogathatsz:

 

Van vízhiányos bőrre való, hidratáló, hűsítő arcpakolás recept is.

 

A Te bőröd melyikre szomjazik?

 

 

Az 5 legjobb házi hidratáló arcpakolás nyárra

 

Ráncok és vízhiány ellen

Nyáron a napsütés különösen igénybe veszi a bőrt, így érdemes a természet segítségével megvédeni arcodat.
Az arcod megköszöni, ha törődsz vele, és olyan pakolásokkal kényezteted, amelyek igazi antioxidáns- és vitaminbombákkal rohamozzák meg az igénybe vett területet.
Ehhez kitűnő alapanyagot nyújtanak a különböző nyári zöldségek és gyümölcsök, amelyek a szövetek mélyére hatolva újra felfrissítik és üdévé varázsolják a bőrödet.
Görögdinnyés pakolás

Az egyiptomi nők igazi szépségforradalmárok voltak a maguk idejében. Olyan trükköket vetettek be szépségük megőrzésének érdekében, amelyek nyugodtan ringbe szállhatnának a mai drágábbnál drágább, márkás kozmetikai termékekkel. Az egyik ilyen alapanyag, amelyet előszeretettel vetettek be a megereszkedett és a vízhiányos bőr ellen, a görögdinnye volt.

A lédús, piros gyümölcs nem szűkölködik kalciumban, nátriumban, vasban és foszforban, amelyek a magas víztartalommal kiegészítve mélyen hidratálnak, és felfrissítik a szürke, megfáradt arcbőrt.

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál méz
  • egy szelet görögdinnye

 

A dinnye húsát egy villa segítségével pépesítsd, természetesen a magokat még előtte szedd ki belőle. Keverd hozzá a mézet, és egészen addig hagyd fent az arcodon, míg teljesen rászárad. Ezután mosd le, és mindenképpen hidratálj! A maszkot napégés ellen is használhatod, kifejezetten nyugtató hatással van a bőrre...

 

Tovább a cikkre: http://femina.hu/szepseg/az_5_legjobb_hazi_hidratalo_arcpakolas_nyarra/

  

Hűsítő hatású nyári arcpakolás málnával

 

Mi lehetne jobb, mint egy hűsítő hatású, málnás arcpakolás, ami nem csak ápolja, hidratálja a bőrt, de a nyári szezon káros hatásaitól is védi a bőrt.

 

Hozzávalók

  • 1 maréknyi málna

  • két evőkanálnyi tejszín

  • 1 teáskanálnyi túró

  • 1 teáskanálnyi méz

 

Elkészítés

Az antioxidánsként is ismert málna rendkívül gazdag C- és E-vitaminban, így nem csak kiváló bőrfeszesítő, de a ráncok ellen is hatékony. A gyümölcsöt tegyük egy kis tálkába, majd törjük össze egy villa segítségével. A tejszínt verjük fel kicsit, majd adjuk hozzá a túrót és a mézet, az összes hozzávalót alaposan keverjük el. A pakolást vigyük fel a megtisztított arcbőrre és hagyjuk hatni 15 percig....

Tovább a cikkre:

https://www.femcafe.hu/cikkek/fashion-beauty/husito-hatasu-nyari-arcpakolas-malnaval

 

 

5 nyári arcpakolás vegyes bőrre 

 

 

Nem mindig egyértelmű, milyen arcpakolás előnyös vegyes bőrre – ám erre a bőrtípusra is megvannak a legmegfelelőbbek, banánból, uborkából, papayából.

Sokak számára probléma, hogy arcpakolást kombinált bőrre nemigen találnak. Milyen is a vegyes bőr? A kozmetikai termékek csomagolásain gyakran láthatjuk ezt a feliratot, de mit is takar valójában? Vegyes bőrnek az tekinthető, amikor a T-zónában, tehát a homlok, orr és áll vonalában a bőr zsírosabb, a többi rész viszont az arcon száraz. Hogyan ápolhatjuk természetes módszerekkel az ilyen bőrt?

Nyári arcpakolások vegyes bőrre:

1. Rózsás arcpakolás: méz, joghurt és rózsavíz keveréke – egyforma mennyiségben keverjük össze a hozzávalókat, a mézet, joghurtot és rózsavizet – nagyjából 1 evőkanálnyit mindenből. A kész nyári arcpakolást 15-20 percig tartsuk a bőrön.

 

2. Banános arcpakolás: papaya és banán keveréke – hámozzunk le némi papayát és banánt. Keverjük össze őket mézzel. Vigyük fel az arcra, addig hagyjuk rajta, amíg a keverék meg nem szárad, majd mossuk le. A bőr valósággal ragyogni fog!...

Tovább a cikkre: http://napidoktor.hu/kivul-belul/5-nyari-arcpakolas-vegyes-borre/

 

  

A 4 legjobb nyári arcpakolás 

 

 

Fárasztó volt a napja? Ne sajnáljon bőrétől egy hűsítő, friss nyári arcpakolást! Saját maga elkészítheti, és olyan finom, hogy az ember legszívesebben megkóstolná. Ezek az "édes" pakolások lédús gyümölcsökből készülnek egy kis túró, joghurt, tej hozzáadásával. Gyorsan elkészíthetők és hatásuk kiváló.

Citromos pakolás

Ideális az érdes, nagy pórusú bőrre, kézre is. Egy evőkanál tejszínes túrót simára keverünk egy evőkanál tejjel és fél citrom levével. Felkenjük az arcra és a dekoltázsra. 20 percig a bőrön hagyjuk, majd bő vízzel lemossuk.
Hatása: élénkíti az anyagcserét, az arcbőrt tisztítja, finom pórusúvá teszi.

Tovább a cikkre: http://ideal.hu/naturshop/item/247-a-4-legjobb-ny%C3%A1ri-arcpakol%C3%A1s.html

 

 

5 nyári arcpakolás, amit érdemes kipróbálni a hétvégén

 

 

Száraz a bőröd, netán zsíros? Állandó problémát jelentenek a mitesszerek és a pattanások? Mindegy, milyen bőrproblémával küzdesz, egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, frissen készült arcpakolás szinte mindenre gyógyírt jelent. Mutatunk néhány tipikus nyári receptet, amit akár már a hétvégén is kipróbálhatsz!

 

A sárgadinnye nyugtatja és tonizálja a bőrt, ha a bőröd pattanásosodásra hajlamos, érdemes ezzel kezelni.

 

Sárgadinnyés arcpakolás
Hozzávalók:
  • egy kisebb cikk sárgadinnye

  • egy darab uborka

  • egy-két kanál joghurt - elhagyható

Az uborkát mosd meg alaposan, majd reszeld le. A sárgadinnyét hámozd meg, turmixold össze, és keverd össze az uborkával. Ha túlzottan folyósnak ítéled a pakolást, akkor egy kevés joghurtot is keverhetsz hozzá, ez szintén jót tesz a pattanásos bőrnek.

Amikor összekutyultad, vidd fel a megtisztított arcbőrre, hagyd rajta 10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le. A sárgadinnye és az uborka együttesen segítenek a bőr vízhiányának megszüntetésében, illetve pattanások ellen is hatásosak. Minden bőrtípusra ajánljuk!

 

Tovább a cikkre: http://retikul.hu/2015/07/18/5_nyari_arcpakolas_amit_erdemes_kiprobalni_a_hetvegen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr7412751008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása