Ti mindent tudtok a napvédelemről?
2017. június 13. írta: Claudia Photography

Ti mindent tudtok a napvédelemről?

Mert én minden évben újabb és újabb dolgokat tanulok ebben a témában.
Mit és hogy és mennyit ez egy hatalmas kérdés... Nem lehetünk elég felkészültek, hogy a szép napbarnított bőrünkért nehogy egyszer nagy árat fizessünk.
Mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy egészséges, barna bőrünk legyen!
Rengeteg hasznos tippet találhattok ha tovább olvassátok a cikket...

 

A naptej sem nyújt védelmet, ha így használod: ne kövesd el ezt a hibát!

shutterstock_206289973.jpeg

Tudjuk, hogy a csapból is ez folyik, de tényleg nagyon fontos: használj naptejet! A káros UV-sugarak elleni védelem azonban ennyiben nem merül ki, és csak azért, mert egyszer bekented magadat, még nem dőlhetsz elégedetten hátra, azt gondolva, hogy a bőröd most már tökéletes biztonságban van.  
 

-Nem mindig, és nem minden krém jelent védelmet
 

-Nem elég, vagy nem elég erős
 

-Fontos az állag is!


Tovább a cikkre: http://www.bien.hu/szepseg-es-divat/arcapolas-smink/a-naptej-sem-nyujt-vedelmet-ha-igy-hasznalod-ne-kovesd-el-ezt-a-hibat/121199


 


Milyen a jó naptej? Készíts magadnak otthon napolajat!

sunblock.jpeg

Biztos, hogy Te is szereted ha a bőröd bronzosan barna és fénylő. Jó lenne úgy napozni, hogy közben ne kelljen azon aggódnod hogy ráncos leszel? Ennek érdekében érdemes néhány dologra odafigyelned. A napozásban az egyik legfontosabb dolog hogy megtaláld az arany középutat a bőröd barnasága és egészsége között.
 

Szerencsére ma már az orvosok sem tiltják, hogy rendszeresen süttesd magad, hisz rájöttek, a testednek szüksége van D-vitaminra, ami viszont csak a napfény hatására termelődik a szervezetben. Ha tehát nem a legnagyobb déli forróságban, és csak sétálni indulsz valahová, egyáltalán nem kell bekenni magadat. ( Ma már a legtöbb hétköznapi arckrémbe, testápolóba és alapozóba is tesznek egy kevés fényvédőt, s ez bőven elég.) Ha viszont strandra készülsz vagy tópartra, akkor már nem árt óvatosabbnak lenni.
 

-Naptej
-Hogyan válassz fényvédőt?
-50 faktoros védelem!
-40 faktoros védelem!
-30 faktoros védelem, és csökkenthető!
-Mit nézz meg egy naptej dobozán?
-Naptej házilag


Tovább a cikkre:  https://peakshop.hu/girl/milyen-a-jo-naptej/

 

Mire utal a naptej faktorszáma? 


apply-the-sunblock-wallpaper.jpeg

A bőr rendelkezik saját védelmi rendszerrel, mely a napsugárzás káros hatásaival szembeni védelmet szolgálja, bizonyos ideig védi a bőrt a kivörösödéstől és a napégéstől. Felnőttként átlagosan 20 percet tölthetünk el a napon leégés nélkül, ez persze függ a bőrtípusunktól és az UV-sugárzás mértékétől is.

 

A fényvédő faktor (angolul SPF=Sun Protection Factor) azt adja meg, hogy az adott faktorszámú naptejet használva mennyi idővel tovább tartózkodhatunk a napon, anélkül, hogy leégnénk. A faktorszám csak az UV-B sugárzással szembeni védőhatásról ad információt, a szintén káros UV-A sugárzással szembeni védelemről nem nyújt tájékoztatást.


 

Fényvédő faktor és UV-A
 

Fényvédőfaktor (SPF)

UV-A-védelem (UV-A-PF):

 

 
Tovább a cikkre:  http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/11497/mire-utal-a-naptej-faktorszama


 

Faktorok és barnaság: tévhitek a naptejekről

20130615-dr-life-faktorok-es-barnasag4.jpeg

 

Míg húsz-harminc éve még csak az elvetemült napozók körében volt elterjedt, addig mára a naptej életünk része lett: kenjük a gyermekeket, magunkat, párunkat, és külön spórolunk a márkásabb, ötvenes faktorszámú darabokra. De valóban szükségünk van ennyi óvintézkedésre? A Life.hu most ennek járt utána.
 

-Minél magasabb faktorú, annál jobb? Tévhit!
-Nem mindegy, hogy UVA vagy UVB
-Nem véd azonnal
-Bőrrák a naptejtől?
-Naptej gyermekeknek: pénzkidobás, vagy sem?

 

Tovább a cikkre: http://www.life.hu/drlife/20130612-leeges-es-napozas-nyaron-tevhitek-a-naptejekrol.html

 

Naptejek, napvédő krémek - pár tévhit eloszlatása

sunblock_0.jpeg

 

Kissé meglepő talán a következő témaválasztásom. Az utóbbi pár napban azonban úgy alakult, hogy utána kellett járjak pár naptejjel kapcsolatos dolognak és sok érdekességet találtam. Elsőre talán meglepő például, de a napvédő krémek világa sem mentes az összeesküvés elméletektől. De haladjunk csak szépen sorjában!

 

Az alapok

Rengeteg olyan elektromágneses sugárzás vesz körül minket, mely szabad szemmel nem látható. Elég ha a mobiltelefonunkra, vagy bármilyen vezetéknélküli eszközünkre gondolunk, de eszünkbe juthatnak például a röntgen sugarak is melyekkel a kórházakban például a csonttöréseket vizsgálják.

 

A fény is elektromágneses sugárzás, melynek a hullámhosszban körülbelül 390 és 770 nanométer közé eső részét látja a szemünk. Ugyanez frekvenciában körülbelül 405 és 790 THz közé esik. Az ultraviola (röviden UV) sugárzás hullámhosszban a látható fény tartománya alatt található 10 és 400 nanométer között. Ezen a tartománynak a számunkra most vizsgálandó részét három további részre szokták osztani az alábbi táblázat szerint...

 

-A napozó bőrének típusa.

-Mennyi naptejjel kentük be magunkat.

-Milyen gyakran kentük be újra magunkat.

-Milyen tevékenységeket folytattunk "napozás" közben. (Például úszás miatt csökkenhet a hatékonyság)

-Mennyi naptej szívódott fel a bőrbe.

 

Tovább a cikkre: http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/06/22/naptejek_napvedo_kremek_par_tevhit_eloszlatasa

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr2512589711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása