3 szakértő segít, önbizalmunk visszaszerzésében
2017. június 01. írta: Claudia Photography

3 szakértő segít, önbizalmunk visszaszerzésében

dsc_2615-3_copy.jpg

Az önbizalom az egyik legtörékenyebb kiegészítője életünknek.
Mert ki az a nőtársam, aki még nem volt maga alatt és elégedetlen amit a tükörben látott? Mindenki életében vannak jobb és rosszabb pillanatok is.

Vegyük csak az anyasággá válást. Testünk megváltozik, szokatlan egy élethelyzet, amellett, hogy mekkora boldogság is. Küzdünk lánykori alakunkért és legtöbbünknek kínkeservesen mennek le a plusz kilók. Tetszeni szeretnénk újból párunknak, és saját magunknak.

De ott vannak az átlagos hétköznapjai is egy nőnek, ahol nem minden esetben úgy nézünk ki mintha most léptünk volna ki egy újság címlapjáról. Nehezen találjuk meg stílusunkat az öltözködésben, sminkviselésben. Vagy csak időnk nem engedi, hogy szebbé váljunk?

Íme 3 szakértő, akik segítenek nekünk Nőknek!

 

Tükröm, tükröm – miért szépítkeznek a nők?

dr_szondy_mate.jpeg


Interjú Dr. Szondy Máté pszichológussal

Miért folyamodnak a nők szépségjavító trükkökhöz?

A szépség evolúciós szempontból igen nagy jelentőséggel bír. Párválasztáskor mind a férfiak, mind a nők igyekeznek a jövendő partner genetikai rátermettségét megbecsülni, vagyis arra következtetni, hogy választott társuk milyen géneket örökít majd át a közös utódoknak.

A cél természetesen minél jobb génekkel rendelkező partnerre szert tenni, hogy a későbbi közös utódok a lehető legjobb génállománnyal rendelkezzenek, ezáltal a lehető legjobb esélyekkel induljanak a túlélésért és sikeres szaporodásért folytatott nagy evolúciós versenyben.

Tovább… http://www.mindigno.hu/noiesseg/onbizalom/1275-interju-dr-szondy-mate-pszichologussal

 

Önbizalom és anyaság

pirneralma_facebook_com_2015-0031.jpeg


Segít: Pirner Alma

Önbizalom nélkül az anyaság (is) egy örök szorongás, márpedig sajnos a társadalom gondoskodik arról, hogy elvegye még azt a keveset is, ami egy kezdő anyukának van.

Újdonsült anyaként tele vagyunk bizonytalansággal, már a várandósság 9 hónapja alatt is, sőt!
Ha elmúltál harminc éves, és nincs stabil párkapcsolatod és gyermeked, gyakran megbélyegeznek.  Egy osztálytalálkozón, ahol már szinte mindenki anyuka, rosszul érzed magad, mert Te mondjuk “csak” karriert tudsz felmutatni.

alma3.jpg

Sokan az anyasággal kapcsolatos nyomást már a gyermekvállalás előtt érzik, és sajnos vannak, akik ennek a nyomásnak engedve házasodnak (majd elválunk, ha mégse sikerül), netán szülnek.

A várandósság 9 hónapja alatt is rengeteg kéretlen tanáccsal bombáznak, ha elhízol, jobban, mint az átlag, azért vesznek a szájukra, ha esetleg szuperfitt maradsz, és pocakkal is “kockás” hasú, akkor meg azért,mert biztos sanyargatod magad, és a gyereket is.

alma2.jpg

Tovább... https://absolutelywoman.hu/absolutely-woman/onbizalom-es-anyasag/

 

Önbizalom és a szépség

beauty-and-make-up.jpeg


A XXI. század rohanó világára a szépség hajszolása épp úgy jellemző, mint a fiatalsághoz való görcsös ragaszkodás, az elszemélytelenedés vagy éppen a túlfogyasztás. Az általános vélekedés szerint a szép nők egyúttal önbizalommal is csordultig tele vannak. Az én tapasztalatom szerint azonban ez az összefüggés nem ennyire egyértelmű. Mind szép és önbizalomhiányos, mind kevésbé szép, ám önbizalommal teli hölgy akad az ismerőseim között.

Mielőtt felkutatnánk ennek a sztereotípiának az okait, külön hangsúlyoznom kell, hogy az emberiség létezése óta talán még soha nem volt ennyire fontos a külső megjelenés és a szépség, mint napjainkban. Ezzel párhuzamosan talán soha nem volt annyi boldogtalan, önbizalomhiánnyal küszködő nő, mint most.  

Véletlen egybeesés vagy ok-okozati kapcsolat? Vajon mi az összefüggés a külső tulajdonságok, az önbizalom és a boldogság között, illetve mit tehetünk elégedettségünk és magabiztosságunk növelésének érdekében!



Tovább... http://www.harmonet.hu/karrier/68160-onbizalom-es-a-szepseg.html

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr7712557853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása