5 csodás módszer, hogy cukorral szépüljünk!
2017. május 31. írta: Claudia Photography

5 csodás módszer, hogy cukorral szépüljünk!

Kedves Hölgyeim!
Igen, én is csodálkoztam a hír hallatán.

Épp a nyári bikini szezonra készülök, mint ahogy sok Nő társam, és a cukrot épp most akartam kihajítani a kukába, de STOP! Mivel nem úgy szépít ha megesszük (sajnos :D ) hanem ha bőrünkre vagy hajunkra tesszük.

Hogy hogyan is működnek ezek a csodás házi, szépítő praktikák? Szakértőink elmondják!
Szépülésre fel!


Ránctalanít, simává teszi a bőrt, és csak 250 forintba kerül
Mi az?
A cukor nem tesz jót a bőrnek, ha eszed, de annál jobb, ha külsőleg használod.

 

cukor_nagy.jpeg


A fehér - és a barna - cukor elfogyasztva méreg a szervezetnek, és nincs is rá szüksége, a számos betegség mellett tönkreteszi a bőrt, lazítja a kötőszövetet. Kívülről azonban remekül használható.
Cukor mindig van otthon valószínűleg mindenkinél, így aztán, ha kifogytál néhány kozmetikumból, nem kell a boltba szaladni, mert pótolhatóak.

Cukros kenceficék
A cukor dörzsölő hatását lehet elsősorban kihasználni, különböző keverékekkel minden tesztrészedet megújíthatod vele. A bőr ugyanis körülbelül egy hónap alatt újul meg, és az elhalt hámsejtek szép lassan rárakódnak.
Persze nem maradnak ott végleg, de vékony rétegben is elszürkíthetik a bőrt, mélyebbnek mutathatják a ráncokat és akadályozzák a tápanyagok felvételét a különböző krémekből. Ennek a folyamatnak meggyorsítására találták ki a különböző radírokat.
A cukor azért jó választás, mert bár erős dörzsölő hatása van, a sóval ellentétben nem szárítja ki a bőrt.

Cukros ránctalanító házilag
Ha szép arcbőrt szeretnél, akkor érdemes hetente, zsíros bőrnél, vagy kéthetente, száraz bőr esetében alaposan leradírozni. Így a felületi ráncok kevésbé fognak látszódni, és nem az elhalt hámréteg szívja fel a hidratálókat.
Egy evőkanál cukrot, igazából mindegy, hogy barna vagy fehér, keverj össze egy kevés olívaolajjal, de ha az nincs otthon, akkor a napraforgó is tökéletesen megfelel. Mosd le az arcot, majd nem túl erős mozdulatokkal masszírozd át ezzel a keverékkel. Az olajat joghurtra is cserélheted, az ebben található tejsavak normalizálják a bőrt, különösen a zsíros típusnak tesznek jót, és fokozzák a hatást.

Illatos peeling
A boltban kapható testradírok általában nem olcsók, és számos olyan vegyület lehet bennük, ami igazából nem jó, ha a bőröddel találkozik. Miért ne készítenéd el frissen? A cukrot keverd el némi olajjal, adj hozzá pár csepp illóolajat, majd zuhanyzás közben alaposan dörzsöld át a bőrödet. Miután lemostad, nincs is szükség testápolóra.

Forrás:
http://femina.hu/szepseg/cukor_szepsegapolas/

Ez történik, ha cukrot adsz a samponodhoz
Igen, jól olvastad, cukrot! Lehet, hogy elsőre őrültségnek tűnik így hajat mosni, de állítólag sokkal szebb lesz tőle a loboncod! Hogy miért? Olvass tovább és kiderül!

 

ke_pernyo_foto_2017-05-31_11_39_50.jpg


Arra már korábban adtunk tippeket, hogyan varázsolhatsz magadnak dúsabb hajkoronát, és mit kell használnod ahhoz, hogy gyorsabban megnőjenek a tincseid. De szoktál azon is gondolkodni, hogy vajon elég gondosan ápolod-e a fejbőrödet?Mert bizony, ha egészséges sörényt szeretnél, ezt sem hanyagolhatod el! Gondolj csak bele, az arcápolás is több lépésből áll, ugyanígy a fejbőrödet is tisztítani, hidratálni, sőt még hámlasztani is kell. Dr. Francesca Fusco, egy New York-i bőrgyógyász szerint erre pedig tökéletes eszköz a hagyományos kristálycukor!

„Csupán annyi a teendő, hogy egy evőkanálnyi cukrot hozzáadsz a samponodhoz hajmosásnál, ami gyengéden fellazítja és leradírozza a fejbőr felszínét. De persze ne felejtsd el alaposan kiöblíteni a szemcséket” – magyarázta Dr. Fusco a brit Marie Claire-nek. Így sokkal eredményesebben tisztíthatod le a felgyülemlett koszt a fejbőrödről, ami az elhalt hámsejtek eltávolításával új életre kel. Jól hangzik, ugye?

Azonban ezt a műveletet, nem szabad túl gyakran végezni a hajadon, ahogy bármely más hámlasztásnál, itt is időt kell hagyni a regenerálódásra, különben a fejbőröd nem lesz képes fenntartani a saját, természetes egyensúlyát. A bőrgyógyász ajánlása szerint minden harmadik-ötödik hajmosásnál érdemes beiktatni egy cukros radírozást. Na, te kipróbálod?

Forrás:
http://cosmopolitan.hu/szepseg/2017/01/23/ez-tortenik-ha-cukrot-adsz-a-samponodhoz/

Összekeverte a kristálycukrot a citromlével és az arcára kente, elképesztő dolog történt
A cukor segítségével selymes, ápolt és egészséges lehet a bőrünk.

 

c8bktkqturbxy8xztbhzja5mwywzdy1njdlnjewndcwmtdhmwy4othkzc5qcgvnkzmfzqmuzqmu.jpeg


A cukor megszabadít az elhalt hámsejtektől, hiszen a durvább szemcsék nagyon jó bőrradírok. Keverjünk el egy kevés cukrot olívaolajjal vagy kókuszolajjal (ami egyébként gazdag E-vitaminban).

A keverékkel finoman maszírozzuk át a megnedvesített arcot, majd mossuk le langyos vízzel. Az egész testünkre pedig készíthetünk banános, cukros pépet, mellyel amíg a cukor fel nem olvad benne addig masszírozzuk át gyorsan a könyököt, a dekoltázst és a sarkakat.

A másik hasznos tulajdonsága, hogy pórus összehúzó hatása is van, a zsíros bőr számára is kiváló keverék készíthető a cukorral. A pórus tiszítás mellett eltávolítja a mitesszereket, a pattanásokat, sőt az újabbak kialakulását is megakadályozza. Egy kevés cukrot keverjünk el néhány csepp citromlével, ezzel pedig dörzsöljük át az arcot jó alaposan, majd mossuk le hideg vízzel.

Az ajkak ápolásában is segít a cukor: segítségével eltávolíthatjuk az elhalt bőrt. A puha ajkakért nedvesítsük be az egyik ujjunk, mártsuk cukorba, és dörzsöljük át a kiszáradt felületet. Ha ezzel megvagyunk, akkor vastagon kenjük be ajakbalzsammal.

Ha napozni vagy szoláriumozni indulunk, akkor érdemes előtte megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Egy nappal előtte dörzsöljük át az egész testünk felületét kristálycukorral.

Forrás:
http://blikkruzs.blikk.hu/stilus/szepsegapolas/osszekeverte-a-kristalycukrot-a-citromlevel-es-az-arcara-kente-elkepeszto-dolog/vz9yv4b

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr1912555499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása