Kleopátra titka!
2017. augusztus 15. írta: Claudia Photography

Kleopátra titka!

Drága Hölgyeim! Hogy lehetünk mindig szebbek és szebbek?

 

Sok elixír és különféle kencefice kapható a fiatalság reményében, de közben megfeledkezünk a régi idők csodaszereiről.

 

Itt van például Kleopátra aki szépségéről volt híres!

Nézzük meg mik voltak az ő titkos praktikái.

 

Fürödjünk tejben-vajban és ezt most szó szerint kell érteni.

Kényeztessük magunkat Kleopátra módon.

 

Próbáld ki Te is a tejjel való megszépülést!

 

 

 

Kényeztető fürdők tejjel és mézzel

 

 

 

Mi lehetne kényeztetőbb program mint egy forró fürdő? Szingliként és párban is érdemes kipróbálnod a tápláló és hidratáló hatású mézes fürdőket, melyek garantáltan ellazítanak és romantikus hangulatba hoznak.

 

 

Kleopátra receptje

 

Melegíts fel 1 liter tejet, melyhez adj hozzá néhány kanálnyi mézet, majd add hozzá a fürdővízhez.

 

 

Mandulatejes fürdő

 

A 2 evőkanál finomra darált mandulát keverj össze 2 bögre tejjel, 15 csepp mandulaolajjal és 3 evőkanálnyi mézzel, majd add hozzá a fürdővízhez.

 

 

Tovább a cikkre: https://www.femcafe.hu/cikkek/divat/kenyezteto-furdok-mezzel

 

 

 

Készítsd el Kleopátra fürdőjét otthon!

 

 

Kétezer év telt el, de még mindig nők sokasága áhítozza a világ leggyönyörűbb asszonyának tartott Kleopátra legendás szépségét. Ha te is köztük vagy, megosztjuk veled az egyiptomi királynő 2000 éves fürdőjének receptjét.

 

Az időszámításunk előtt 69-ben született Kleopátra időtálló szépségét már kortársai, de a későbbi nemzedékek tagjai is a híres mézes-tejes elixírjének tulajdonították. Az ókor legendás szépasszonya egyes források szerint naponta merült el jól bevált szamártejes fürdőjében, hogy megőrizze bőre bársonyosságát. Bár lenyűgöző szépségét senki nem vitatta, mégis egyesek azt tartották róla, kisugárzása és lénye volt az, ami igazán különlegessé tette őt. A férfiak a lábai előtt hevertek, de Plutarkhosz, a krónikás feljegyzései szerint nem voltak ezzel másként a gyengébbik nem képviselői sem. „A nők istenítették, úgy öltöztek, úgy viselték a hajukat, ahogyan ő.”
Ennek ismeretében nem is csoda, ha szépségének titka szájról szájra terjedve fennmaradt ennyi időn át. De nézzük magát a receptet!

 

Tovább a cikkre: http://www.nlcafe.hu/trend/20120801/kleopatra-furdojet-otthon/

 

 

A legjobb szépségreceptek tejjel 

 

 

Azon kívül, hogy a tej élet, erő, egészség, az egyik legsokoldalúbban felhasználható és legolcsóbb szépségápolási alapanyag is, amelyben már az ókori egyiptomi és görög nők is hittek. A tejsav bőrhámlasztó tulajdonsága és hidratáló hatása még értékesebbé teszi a fehér italt. Ha eddig nem próbáltad a tej pozitívumait az étkezésen kívül is kihasználni, olvass tovább, és lesd el a legjobb tejes szépségtrükköket.

 

Hajmosás előtti hajerősítő pakolás

Ha egészségtelennek, élettelennek és fénytelennek látszik a hajad tél végén, próbáld ki a következő természetes hajpakolást! Keverj össze negyed csésze tejport annyi vízzel, hogy csiriz állagú kencét kapj, majd kend rá az enyhén nedves hajadra. Tekerd körbe forró vízzel átitatott, majd jól kicsavart, nedves törölközővel, és hagyd rajta maximum fél óráig. Ha félsz, hogy megfázik a fejed, tekerd körbe egy száraz törölközővel is. Amikor végeztél, mosd meg alaposan a hajad!

 

 

 

Tejes sminklemosó

Ha épp kifogyott a sminklemosód, viszont abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van otthon mandulaolaj, akkor összedobhatsz egy kamrakozmetikai változatot. Cseppents néhány csepp mandulaolajat egy evőkanál tejbe, és keverd össze őket egy kis tálkában. Steril vattakoronggal mosd le vele az arcod, majd öblítsd le alaposan vízzel is.

 

Tovább a cikkre: http://www.life.hu/trend/20120306-a-legjobb-szepsegreceptek-tejjel.html

 

Tej - a legtermészetesebb szépségelixír

 

 

 

 

 

 

 

Problémás hajra

 

Tejszínkúra igénybevett hajra: 2-3 evőkanál tejszínt vagy joghurtot néhány csepp búzacsíra olajjal és egy teáskanál citromlével elkeverünk és a fejbőrbe masszírozzuk. 15 perc hatóidő elteltével öblítsük le.

 

Korpás, zsíros hajra: 1 csésze csalánteát 1 csésze tejjel összekeverünk, és nedves hajunkra öntjük, majd alaposan bemasszírozzuk a fejbőrbe. 15 perc után öblítsük le.

 

 

Tovább a cikkre: http://www.noiportal.hu/main/npnews-3530.html

KJMN Milk Hajpakoló Krém tejprotein kivonattal

Ápoló tejprotein tartalmának köszönhetően mélyen táplálja, hidratálja a haj teljes szerkezetét. Használatával a haj selymessé, fényessé és könnyen kezelhetővé válik.

Tovább a Kallos oldalára:

 https://www.kallos.com/hajpakolok/kjmn-milk-hajpakolo-krem-tejprotein-kivonattal-t926.html

A bejegyzés trackback címe:

https://claudiaphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr4112751018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása